Autókkal segíti a Hyundai a koreai szegényeket


A Hyundai csoport több évre visszatekintő „Ajándék Autó Kampánya” adományaival valóban segíti a pénzügyi nehézségekkel küzdők életét Dél-Koreában.

Az immár ötödik éve zajló kampány eredményeit megvizsgálva a Hyundai megállapította, hogy eredményesen működött közre azon családoknál, amelyek pénzügyi nehézségeik miatt valóban hátrányos helyzetben voltak. Az elmúlt öt év során összesen 199 család kapott lehetőséget a bizonyításra, akik átlagos hitelállománya 24,5 millió wonról (kb. 5,9 mFt) 18,5 millió wonra (kb. 4,5 mFt), azaz 6,3 millió wonnal csökkent az évek során.   


A résztvevők közül 11-en immár teljesen megszabadulhattak hiteleiktől és minden ötödik családnak sikerült javítania hitelminősítésükön. A 2 millió wonnál (kb. 482 eFt) többet keresők aránya a kezdeti 15 százalékról jelentősen, 61,4 százalékra emelkedett, lehetővé téve számukra a pénzügyi stabilitást.

A jelentkezők közül 57-en korábban állami segélyeket is kaptak, mára 19,3 százalékuk kiléphetett a segélyezési programból, 16,2 százalékuk pedig pénzügyileg teljesen független, így többé már nem tartoznak az alacsony keresetűek közé. Egyikük, Cheon-pyeong Park havi bevétele 471 százalékkal nőtt, az eredeti 850 ezer won (kb. 205 eFt) helyett ma már 4 millió won (kb. 964 eFt) folyik be havonta zöldségek értékesítéséből.  


Az „Ajándék Autó Kampány” öt éve alatt 199 autót adományozott a rászorulók részére. A résztvevők által alapított vállalkozások között a legnépszerűbb az élelmiszerszállítás volt, de többen mezőgazdasági, illetve hajózási termékek, virágok forgalmazásával, illetve fotóstúdiókkal foglalkoznak.

Az ajándékozott járművek széles palettáján volt kompakt autó éppúgy, mint teherautó, de mindet a Hyundai csoport állította elő. A Jelentkezők az autó és az ingyenes szakmai tanácsadás mellé akár 3 millió wonos (kb. 723 eFt) biztosítási támogatást és az induló vállalkozások 5 millió wonos (kb. 1,2 mFt) adótámogatást is kaptak.  

Forrás: koreabizwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei