A Hyundai szerint az autók a jövő okostelefonjai


Az okostelefonok alkalmazásai egyre inkább beköltöznek az autókba – amelyre nemcsak az autógyártók, de a technológiai vállalatok is egyre nagyobb ütemben készülnek.

A Google és az Apple technológiai vállalatok már javában tesztelik saját önvezető járműveiket, míg az autógyártók saját autonóm modelleket fejlesztenek, de emellett egyre több figyelmet fordítanak az okostelefonoknak is. a svéd Volvo például nemrég jelentette be, hogy első autógyártóként okostelefonos alkalmazásra cserélik régimódi kulcsaikat.  

Ez mind annak a „nagy átalakulásnak” része, amit David Zuchowski, a Hyundai amerikai elnöke is követendő útként vázolt fel, és amelynek eredményeképpen az autó gyakorlatilag ugyanolyan okoseszközzé válik, mint a telefonunk.


„Át kell fogjuk a technológiát, akárcsak a többiek” – mondja Zuchowski, aki szerint az önvezető autók mentén megjelenő technológiák lehetnek az áthidaló elemek a Szilikon völgy és az autóvállalatok között. Azt azonban nem nagyon tudja elképzelni, hogy az Apple vagy a Google saját márkás járművel mutatkozna be valamelyik közelgő autószalonon. „A Google, Apple és mások a járművek belső rendszereit akarják meghódítani, ami teljesen más, mint egy fizikális autót gyártani.”

Ha egyszer ezek a technológiai vállalatok valóban kiszámolják, mennyibe is kerül az autógyártás, Zuchowski szerint be fogják látni, hogy inkább a meglévő járművek rendszereit kell fejleszteniük. Ez viszont az egymással versengés helyett egy szimbolikus kapcsolat lehet a két üzletág között. „Lesznek ilyen szövetségek” – mondja, utalva arra, hogy az autógyártók a jövőben valójában hardvereket fognak készíteni a Szilikon völgy vállalatai számára.

Ezzel a szövetségi rendszerrel a technológiai vállalatok arra koncentrálhatnak majd, amihez eddig is a legjobban értettek: a felhasználók életét könnyebbé tévő alkalmazásokat fejleszthetnek. „Apple élményre számítanak. Az autók lesznek a végső mobileszközök, érti?”

Forrás: cnbc.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei