Földgázüzemű helyett üzemanyagcellás Hyundai buszok Koreában


Dél-Korea leváltja eddigi földgázüzemű buszflottáját, amely helyére a Hyundai vadonatúj üzemanyagcellás buszait állítják be.

Il-ho Yoo, Dél-Korea pénzügyminisztere bejelentette, hogy a kormányzat a Hyundai Motor vállalattal együttműködve hamarosan több ezer üzemanyagcellás autóbuszt vásárol, amellyel a nagyjából 26 ezer darabos földgázüzemű buszflottát kívánják lecserélni. A tervek szerint a jelenlegi földgáz-töltőállomásokat hamarosan hidrogén töltőoszlopokkal szerelik fel, amely mellett arra ösztönzik a haza vállalatokat, hogy fejlesszenek olyan üzemanyagcellás fő komponenseket, mint amilyenek a szenzorok és üzemanyagtartályok.


„A hidrogén-meghajtású üzemanyagcellás buszok elterjedésével más kapcsolódó iparágak is növekedni tudnak, mivel a buszokban több mint kétszer annyi alkatrészre van szükség, mint az üzemanyagcellás személyautóknál és hobbiterepjáróknál” – mondta Jin-haeng Chung, a Hyundai Motor képviselője. Az elképzelések szerint nagyjából 200 hidrogén töltőállomást építenének ki Dél-Korea egész területén és nagyjából évente mintegy kétezer CNG buszt váltanának fel üzemanyagcellás modellekkel.       


A Hyundai második generációs üzemanyagcellás buszai 2010-ben jelentek meg Dél-Koreában, amelyek 26 utast szállítanak, hatótávjuk pedig eléri a 360 kilométert. A 268 lóerős elektromotorral szerelt üzemanyagcellás buszok legnagyobb sebessége 100 k/óra, ami 30 százalékkal több, mint elődjéé volt.


A Hyundai 2013-ban kezdte meg a Tucson/ix35 Fuel Cell modell sorozatgyártását, amelynek néhány példánya Párizsban és Stockholmban már taxiként is üzemel. A Hyundai vadonatúj, hibridként, konnektoros hibridként és elektromos meghajtással bemutatott környezetbarát Ioniq modelljének gyártósoránál tett látogatása során Dél-Korea elnöke, Guen-hye Park is arra buzdította az autógyártót, hogy üzemanyagcellás programjának részeként még modernebb buszokat is fejlesszen ki.  

Forrás: ngtnews.comchosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei