A Hyundai elektromos miniautót és robogót fejleszt


Sajtóértesülések szerint a Hyundai most induló fejlesztési programjával az egyre fontosabbá váló„okos mobilitás” iparágában terjeszkedne tovább.

A Hyundai Motor Group alelnöke, Eui-sun Chung a Genfi Autószalonon, az Ioniq európai premierje kapcsán tett videó üzenetében utalt arra, hogy az autógyártó a jövőben még többet fektet a jövőbeli autófejlesztéseibe, amelynek elsődleges célja, hogy az emberek „mozgási szabadságát” megteremtse.  


Nagyon szokatlan, hogy az ifjabb Chung a nyilvánosság elé tárta a Hyundai Motor jövőbeli fejlesztési terveit. A vállalatcsoport örököse az elmúlt években sokat foglalkozott a koreai autógyártó autóipari jövőjének víziójával és úgy tűnik, egyre többször kíváncsi a média visszajelzéseire. Chung legutóbb a Detroiti Autószalonon jelent meg a közönség előtt, ahol a Hyundai Genesis luxusmárkáját mutatta be Amerikának.   


A Hyundai víziójához kapcsolódóan a koreai Economic Daily értesülései szerint az autógyártó hamarosan egy együléses elektromos miniautó és egy elektromos robogó fejlesztésébe kezd azért, hogy jobban kivegye részét az intelligens helyváltoztatás, vagy ahogyan elnevezték, az „okos mobilitás” iparágának fejlődésében.


Ahogyan a városok egyre népesebbek lesznek és növekszik a károsanyagok kibocsátása, a fejlődő országok zsúfolásig telnek meg autókkal, az okos mobilitás témaköre az autógyártók vadonatúj csataterévé válik.  


A tervek a Hyundai jövőbeli mobilitását előtérbe helyező új Projekt IONIQ programjának része, amelyet a konszern alelnökeként Eui-sun Chung jelentett be az idei Genfi Autószalonon. A program keretében a vállalat egy olyan viselhető robotot is fejleszt, amelynek segítségével az idősebbek könnyebben tudnának mozogni.

Forrás: economictimes.indiatimes.comkoreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei