Új részletek a Hyundai Creta orosz változatáról


Kína és India után Oroszországban is gyártani fogják a Hyundai népszerű kisterepjáróját, amely azonban nem mindenben egyezik meg az eddig megismert változatokkal.

A Hyundai szentpétervári üzemében márciusban megkezdték a Creta kisterepjáró előszériás összeszerelését, amelynek alapján a szériagyártás megkezdése nyár elejére tehető. A kisterepjáró köré létrehozott rajongói csoport, a Club Hyundai Creta információi szerint március óta a modell alap- és közepes felszereltségű változatainak előszériás gyártása folyik az üzemben.

A klub azt is hozzáteszi, hogy az orosz gyártású Creta felszereltsége némileg eltér majd a kínai ix25 és indiai Creta változatoktól. Az Oroszországban bevezetésre kerülő Hyundai Creta viszonylag szűkebb modellkínálattal rendelkezik majd és nélkülözni fogja a panoráma napfénytetőt és a szellőztethető első üléseket is.


A döntéshozók vélhetően azért döntöttek a kínálat szűkítése mellett, hogy ezzel a vételárat kordában tarthassák. A Creta azonban ennek ellenére ugyanolyan erős szerkezetű lesz, mint a világ más részein kapható társai, vagyis a Solaris és Rio modelleknél is erősebb lesz.

A Hyundai képviselői korábban arról beszéltek, hogy a kompakt terepjáró értékesítése a harmadik negyedévben veszi kezdetét, a klub szerint azonban a szériagyártás már nyár elején megindulhat. Az 1,6 és 2,0 literes motorokkal szerelt Creta orosz premierje várhatóan a Moszkvai Autószalonon lesz augusztusban, amely után az első- és összkerékhajtású modell értékesítése is megkezdődhet.

Forrás: kolesa.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei