Közösen fejleszt a Hyundai és a Cisco


A Hyundai és a Cisco a jövőben közösen fejleszti internetalapú autókommunikációs rendszereit, amelyek révén még könnyebbé válik az önvezető autók kialakítása.

Az autóipari és számítógép-technológiai vállalatok egyre nagyobb számban kötnek szövetségeket azért, hogy olyan szolgáltatásokat hozzanak létre, amelyekkel a járművek kapcsolódhatnak az internethez és ezzel egyre közelebb kerülhetnek az autonóm járművek fejlesztéséhez.


A Hyundai Motor most bejelentette, hogy együttműködésre lép az internetes kommunikációban vezető amerikai Cisco Systems vállalattal azért, hogy az interneten kapcsolódó, egymással kommunikálni képes járműtechnológia révén az autógyártó olyan járműveket tudjon kifejleszteni, amelyek gyakorlatilag „kerekeken gördülő nagyteljesítményű számítógépekként” működhetnek.


A járművek internetalapú hálózati kommunikációja kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy az összekapcsolt járművek segítségével biztonságosabbá, gyorsabbá és élvezetesebbé váljon a közlekedés. A kommunikáció ráadásul nemcsak a járművek egymás közötti kapcsolatban van jelentősége, de ezen keresztül a karbantartási és javítási szolgáltatások is lehetővé válnak.
  

A Hyundai közleménye szerint a vállalat alelnöke, Eui-sun Chung Szöulban tárgyalt Chuck Robbinsszal, a Cisco vezetőjével, akivel arról állapodtak meg, hogy közösen fejlesztenek nagy mennyiségű adat gyors továbbítására alkalmas járműtechnológiát. „Az együttműködés a Hyundai Motor egy szélesebb stratégiájának része, amelynek keretében vezető technológiai partnereinkkel együttműködve iparági vezető kommunikációs platformot kívánunk létrehozni” – áll a közleményben.


"A Hyundai Motor olyan új értékeket nyújthat a Cisco segítségével, amelyek túlmutatnak a vásárlók biztonsági és minőségi elvárásain" - mondta Chung. Robbins hozzátette: "A Hyundai Motorral együttműködve olyan technológiai innovációkat vezethetünk be, amelyek új digitális felhasználói élményt kínálnak az autóiparban." 


Piaci elemzők szerint a Ciscoval kötött megállapodás esélyt adhat arra, hogy a Hyundai okos technológiáit újraértékeljék. "A Hyundai fejlett vezetősegítő rendszerei egy szinten vannak a GM és Toyota eszközeivel, de azoknál alulértékeltebb"- mondja Jung-kwan Shin, a KB Investment elemzője. "A Ciscoval kötött megállapodás segítségével a vállalat értékelése is a globális autógyártók szintjére kerülhet."

A Hyundai korábban azzal bizonyította asszisztens rendszereinek fejlettségét, hogy országúti asszisztens rendszerét beépítette a Genesis EQ900 modelljébe. A koreai autógyártó 2030-ra saját autonóm autót kíván kifejleszteni. 


A Hyundai bejelentésével szinte egy időben a Toyota Motor is nyilvánosságra hozta öt éves megállapodását a Microsoft vállalattal, amellyel a japán vállalat is új internetalapú járműkommunikációs technológiát kíván kialakítani.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei