Külföldi szakértőkkel erősít a Hyundai Mobis


Dél-Korea legnagyobb autóipari beszállítója, a Hyundai Mobis európai és amerikai szakembereket alkalmaz azért, hogy fejlesszék az autonóm járműtechnológiát.

A Hyundai Mobis bejelentette, hogy a vállalat észak-amerikai műszaki központját (Hyundai Mobis Technical Center in North America – MTCA) a jövőben az 54 éves David Agnew vezeti majd. Ez az első olyan alkalom a vállalat történelmében, amikor egy külföldi kerül az igazgatóságba. Agnew 1994-ban csatlakozott a német Continental AG részegység-gyártó vállalathoz, ahol ez idáig rengeteg tapasztalatot gyűjtött az önvezető járműtechnológia terén.   

A vállalat azt is nyilvánosságra hozta, hogy Agnew felvételével egy időben az eddig a német ZF TRW Automotive Holdingnál dolgozó 58 éves Steve Edwardsot nevezték ki a Mobis európai műszaki központjának (Hyundai Mobis Technical Center Europe – MTCE) élére. Edwards a ZF-nél a fejlett vezetőtámogató rendszerek (ADAS) fejlesztéséért volt felelős.   


A Hyundai Mobis célja, hogy amerikai és európai fejlesztő központjaik révén a jövőbeni növekedéshez szükséges lendületet biztosítsa az önvezető járműtechnológia területén. A vállalat legújabb kinevezései is ebbe az irányba mutatnak. A Hyundai Mobis ugyan nemrég maga is kifejlesztette saját ADAS rendszereit, ám úgy tűnik, a vállalat ennek ellenére a Continental és a Bosch vállalatoktól még mindig kissé lemaradásban van.  

Piaci elemzők szerint az autonóm járműtechnológia tíz éven belül megváltoztathatja az autóipart, amely miatt a koreai vállalatoknak is fel kell venniük a kesztyűt és a piaci változással versenyképesnek kell maradniuk.  

Agnew szerint a Hyundai Mobis sorsfordító válaszút előtt áll, amelynek révén az automata vezetőtámogató rendszerek terén felérhet a globális autógyártókhoz. Az új vezető szerint a Mobisnak az az óriási előnye, hogy fejlesztéseit meg tudja osztani anyavállalatával, a Hyundai Motorral és a Kia Motorsszal is.   

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei