A Hyundai amerikai üzeme készül a terepjárógyártásra


A Hyundai alabamai üzeme márciusban egy hétre bezárt azért, hogy a mérnökök felkészítsék az üzemet egy új modell, a Santa Fe Sport fogadására.

A Hyundai Motor Manufacturing Alabama üzemében hamarosan megkezdődik a Santa Fe Sport gyártása, amely miatt egy hétre leállt a termelés márciusban. A gyár ennek ellenére közel 30 ezer új autót szerelt össze március hónapban, amely hozzájárult a vállalat történetének legjobb eladási forgalmához.   

Márciusban összesen 75 310 darab Hyundai kelt el Észak-Amerikában, amelyben rekordnak számító 28 778 darab Sonata volt. A Hyundai Sonata és Elantra modelljei Alabamában készülnek és ezek továbbra is a Hyundai legkeresettebb amerikai típusainak számítanak. Ám a hobbiterepjárókra éhes amerikai piacon ez hamarosan megváltozhat.  


A Santa Fe Sport változata ugyanis júniustól készül Montgomeryben, amely egyúttal azt is jelenti majd, hogy a már most is kapacitásának maximumán termelő üzemben ettől kezdve kevesebb Sonata és Elantra kerül összeszerelésre, viszont így a vállalat ki tudja elégíteni a nagyobb autók iránti megnövekedett keresletet.

A gyár felkészítéséhez egy hétig leálló üzem márciusi teljesítményén meglátszott a kiesés, hiszen 3 500 autóval kevesebb készült el ekkor, mint a rövidebb februárban. A Hyundai üzemének sajtófőnöke, Robert Burns ezzel kapcsolatban elmondta, áprilisban egy szombati napon működött a gyár azért, hogy a keresletnek megfelelő számú limuzin készüljön el.


A HMA vezetői már évek óta azt mondogatták, látnak növekedési lehetőségeket a hobbiterepjárók szegmensében. Az iparág pedig éppen ebben az irányban fejlődik. Amerikában 3,2 százalékkal nőttek az eladások márciusban, amelyen belül a személyautók száma stagnált vagy visszaesett, míg a hobbiterepjárók és kisteherautók az átlagnál jobban bővültek.

Forrás: montgomeryadvertiser.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei