Szappanoperában népszerűsítik a Hyundait Kínában


A Hyundai bejelentette, hogy Kínában sokkal többen érdeklődnek a márka iránt azóta, hogy az autógyártó modelljei egy népszerű koreai sorozatban is feltűnnek.

A Nap gyermekei című televíziós sorozat egy a koreai különleges erőknél dolgozó kapitány és egy sebészorvos szerelmének történetét meséli el, akiket Dél-Korea legnépszerűbb két színésze, Song Joong Ki és Song Hye Kyo alakít. Kínában egy-egy epizódot több mint 2,6 millió néző követ, a rajongók a közösségi oldalakon magukat Mrs. Songnak nevezik.     


A sorozatot különböző modelljeivel a Hyundai is támogatja, amely a márka iránti érdeklődés növekedését és több eladást remél a megjelenésektől. A sorozat egyik epizódjában pl. a főhős a Genesis sávtartó rendszerére és adaptív sebességtartójára hagyatkozik, amikor partnere szemébe nézve magyaráz neki.


A kamera közben tökéletesen leköveti az autó mozgását, ahogyan a számítógép az autót önállóan vezérli és még a kormánykerék mozgását is látni lehet. A jelenet még egyszer megismétlődik, amelyet egy eddig még soha nem látott hosszú csókjelenet és hangszeres zene zár le, miközben az autó a sávban halad.   


A jelenet nagy hatással volt a 23 éves Grace Wangra, aki éppen első Hyundai modelljét készül megvásárolni Pekingben. „Szeretnék olyan autót, amely ugyanúgy magától megy, mint ahogyan a sorozatban láttam. Annyira menő!”


A Hyundainak szüksége is van minden segítségre. Az eladások 5,1 százalékkal 1,06 millió darabra estek vissza tavaly Kínában, ami először fordult elő a márkával 2007 óta. A vásárlók egyre inkább az olcsóbb hobbiterepjárók felé fordulnak,, ami rosszul hatott a limuzinorientált Hyundaira, így az utóbbi öt év legalacsonyabb szintű profitját érték el tavaly.


„Miközben a Hyundai már egy megszilárdult márka Kínában, reményeink szerint a sorozat népszerűsége tovább segíti a Hyundait a márkakép javításában és a figyelem felkeltésében” – áll a Hyundai nyilatkozatában. „Túl korai még azt mondani, hogy a sorozat miatt nőnek eladásaink, de a kereskedőinkben egyre több az érdeklődő, akik a sorozatban látott modelleket keresik.”  


Habár a sorozatban hasonló módon a Hyundai egyes modelljei valóban félig maguktól mennek, a Hyundai szerint a legtöbb országban a jogszabályok szerint a vezetőnek a kormányon kell tartania kezét. A sávtartó és a sebességszabályzó funkciókat a korlátozott fényviszonyok és az eső is befolyásolhatja, hiszen működésükben nagy szerep jut a beépített kameráknak. A sávtartó rendszer egyébként 20 másodperc elteltével figyelmezteti a vezetőt, majd kikapcsolja a funkciót. Így a csókoknak a való életben gyorsaknak kell lenniük.



Forrás: bloomberg.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei