A Hyundai 25 milliót fektet a holografikus HUD technológiába

A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Mobis vállalat bejelentette, hogy 25 millió dollárt fektet az angol Envisics cégbe, amelynek fő területe a kiterjesztett valóságalapú Head-up kijelzők fejlesztése. 

Ezzel a befektetéssel a koreai Hyundai Motor Group autóalkatrész-gyártó ágazata az Envisics-szel együtt fog kiterjesztett valóságra (AR) épülő Head-up kijelzőket (HUD) fejleszteni azzal a céllal, hogy azokat 2025-től sorozatba gyártsa. Az Envisics céget 2010-ben Jamieson Christmas alapította és a Cambridge Egyetem által kutatott technológiára épülve digitális optikai technológiát fejleszt. Az Envisics az egyetlen olyan cég a világon, amely holografikus technológiára épülő Head-up kijelzőt képes előállítani.  

Holografikus technológiája a megfelelő mélytanuláson alapuló algoritmusokkal kombinálva az autó szélvédőjén háromdimenziós információkat képes megjeleníteni – forgalmi, utcai és kanyarodási irányokat, amelyeket a vezetők kibővített valóságképként érzékelhetnek. Ez különbözteti meg az AR HUD megoldást a jelenleg elterjedt autóban elhelyezett kijelző rendszerektől, amelyek egyszerű kétdimenziós információkat vetítenek a szélvédőkre.

A Hyundai Mobis beruházása az Envisics AR HUD technológiájába a koreai autóalkatrész-gyártó azon erőteljes szándékát erősíti meg, amivel a vállalat új növekedési motorjaként olyan kapcsolódó autós megoldásokat fejlesszen, mint az infortainment rendszer, miután évek óta az önvezető és más jövőbeli mobilitási technológiák fejlesztésére összpontosított.

Sung-kwan Cho, a Hyundai Mobis ügyvezető alelnöke elmondta, a vállalat számításai szerint a következő generációs AR HUD technológia kulcsszerepet játszik a 3. és 4. szintű önvezetés megvalósításában. Az AR HUD technológia a biztonságos vezetés elengedhetetlen fejlett segédeszközeként várhatóan a prémiumkategóriás autók alapvető autóipari megoldásává válik, mivel szinergiát teremthet az autonóm vezetési technológiával.

Az IHS Markit iparági elemzőcég szerint a HUD piac az előrejelzések szerint 2025-re éves átlagban több mint 12 százalékos növekedést érhet el. Az előrejelzések szerint különösen az AR HUD rendszert használó járművek száma nő majd a 2025-ös 1 millióról 2030-ra 12 millió darabra.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei