A Hyundai kettős dobogójával újra világbajnok

A 2020-as WRC szezon utolsó versenyhétvégéjén a Hyundai Motorsport elért kettős dobogós helyezésével sikeresen megvédte Rali-világbajnoki címét, miután Tanak másodikként, Sordo pedig harmadikként ért célba a Monza-ralin.

A szezon egyik legnehezebb és eseménydús versenyén vizes és gyakran télies körülmények uralták a szakaszokat, ahol a Hyundai Motorsport öt pontos előnnyel bebiztosította második címét. Az izgalmas rali folyamán a sorrend szakaszról szakaszra folyamatosan változott, drámai és izgalmas véget vetve a szezonnak, amelyet külső hatások is erősen megzavartak. A verseny rengeteg idegtépő pillanatot szolgáltatott egészen az utolsó reggelig, amikor eső és hó nehéz körülményeket teremtett a pilóták számára. Vasárnap reggelre a Hyundai Motorsport két párosa is a dobogóért küzdött.

A Hyundai észt párosa a nyitószakaszon a második helyre kapaszkodtak fel, amivel egyben helyet cseréltek Sordo-val. Mivel a konstruktőri pontok védelme volt a cél, egyik csapat sem küzdött pozíciójáért, ám a Power Stage-ig tovább cserélték helyeiket. „A mai elsődleges prioritásunk az volt, hogy Danival együtt befejezzük a versenyt és megszilárdítsuk a konstruktőri címünket" – mondta Tanak, aki ezzel a második helyezésével a szezon negyedik dobogós helyét szerezte meg. „A kezdetektől fogva nagyon nehéz rali volt; néhány bonyolult helyzetet meg kellett oldanunk, de elértük a csapat célkitűzését.”

„Számomra nem volt fontos, hogy második vagy harmadik helyen végzek, csak a csapat összesített eredményét kellett megszereznünk, amit meg is tettünk ”- mondta Sordo. „Ez nagyon kemény küzdelem volt."

Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul már a nyitónapon kivételesen trükkös körülmények között kényszerültek visszavonulni a megmérettetésről, de osztoztak az ünneplés örömében. „A Hyundai Motorsportnál ez mindenki számára fenomenális eredmény és nagyon örülök, hogy része lehetek ennek a győztes csapatnak" – mondta Neuville. „Minden csapattagot köszönet illeti a fáradozásért és az odaadásért. Itt az ideje, hogy ezt megünnepeljük!"

A Hyundai Motorsport második bajnoki évét idén három győzelemmel, 11 egyéni dobogóval, két 1-2 eredménnyel zárta és a szezonban mind az öt csapat volt a legjobb háromban az i20 Coupe WRC versenyautóval. „Megtiszteltetés számunkra, hogy az évet a konstruktőrök tabellájának élén zárhatjuk és megszerezhettük második egymást követő WRC bajnoki címünket" – kommentálta Scott Noh, a HMSG elnöke. „Ez az eredmény a Hyundai Motor újabb fontos mérföldkőnek számító pillanata, ami különösen annak fényében felemelő, amivel szembesültünk ebben az évben. Teljes energiánkat erre a szezonra fordítottuk és köszönet a Hyundai Motorsport minden tagjának és a globális Hyundai közösségnek a támogatásukért. Szebb napokra és további sikerekre számítunk 2021-ben.”

„Eljönni Monzába és megszerezni a második címet, csodálatos, felemelő pillanat” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Ez egy olyan eredmény, amelyet az egész szervezettel és családtagjaikkal, valamint az összes csapattal megosztunk. A csapat minden egyes tagja hihetetlenül keményen igyekezett a legtöbbet kihozni a helyzetből és javítani a teljesítményünkön. Monte-Carlóban erősen kezdtünk – ez egy igazán különleges pillanat volt mindannyiunk számára – és amióta nyár végén visszatértünk, nagyon versenyképesek voltunk. Tudtuk, hogy a korlátozott eseményekből a legtöbbet kell kihoznunk, és érdemek, teljesítményünk, kitartásunk és kemény munkánk eredményeként tértünk vissza a bajnokság élére. Büszke vagyok arra, hogy ilyen hihetetlen csapatot vezethetek, és a Hyundai zászlóját lengethettem a motorsportban. Ezen nehéz körülmények között köszönet illeti az FIA-t és a WRC promóterét az idei erőfeszítéseikért."

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei