Kínában is bemutatták az új Hyundai Tucsont

A 2020-as Kantoni Autókiállításon a Hyundai Motor Kínában is bemutatta a vadonatúj Tucson L változatát, amely számos ponton eltér az Európában kapható modellektől.

A Hyundai Motor Kínában forgalomba kerülő új Tucson L modellje a modell hosszabb tengelytávú változatára épül, ám emellett számos más pontján is eltér az Európának Csehországban készülő új Tucson modellektől. Ilyen részletek a fényszórók, a dupla kipufogóvégek, a hátsó lámpák sötétítése, vagy a belső térben a műszerfalba épített hatalmas kijelző. 

A Tucson L külső méretei megegyeznek a Dél-Koreában, illetve az Egyesült Államokban bemutatott változatokkal. Az autó teljes hossza 4 630 mm, szélessége 1 865 mm, magassága 1 655 mm, míg a tengelytávja 2 755 mm. Ezzel szemben Európában 13 centivel (4 500 mm) rövidebb és fél centivel (1 650 mm) alacsonyabb a Tucson, tengelytávja pedig 75 milliméterrel (2 680 mm) rövidebb, miközben szélessége nem változott.    

A Tucson kínai változatában sötétebb az első lökhárító betétje, miközben ezüstös betétek, fényesen csillogó B és C oszlopok és krómozott külső tükörborítás is elérhető. A koreai változatokkal ellentétben a fényszórók, a hátsó lámpák és a hátsó embléma sötét színűek és az eltérő hátsó lökhárítóban dupla kipufogót találunk. A belső térben a középkonzolon egy hatalmas érintőképernyő jelent meg, amelyről a fizikai gombok teljesen eltűntek, a legtöbb funkciót a kijelzőbe integrálták. Ezenfelül a kormánykerék is más, sportosan lecsapott alsó résszel.

A Beijing-Hyundai kínai üzemében készülő Tucson változatokat kétféle SmartStream benzinmotor mozgathatja. Az 1.5 literes turbómotorhoz hétfokozatú DCT váltó kapcsolódik, amely 170 lóerős teljesítményre és 253 Nm nyomatékra képes. A nagyobb 2.0 literes T-GDI-hez a Hyundai 8 fokozatú automatája jár, amivel a Tucson L 240 lóerőt és 353 Nm nyomatékra képes.  

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei