Megkezdték az új Hyundai i20 raliautó tesztelését

A Hyundai Motorsport az Alzenauban végzett shakedown után Olaszországban első alkalommal Olaszországban tesztelte vadonatúj Hyundai i20 N Rally2 modelljük képességeit.    

Az új, nemrég bemutatott i20 N utcai sportautóra épülő modell több mint 500 kilométert tett meg a két teszt három napja alatt.  A tesztek lehetővé tették az Ügyfélversenyzési részleg mérnökeinek, hogy még a megterhelő tesztidőszak előtt megismerjék az egyes alkatrészek teljesítőképességét. Az autót a nemzeti és a nemzetközi rali versenyeken tapasztalt útfelületek teljes skáláján végigpróbálják majd. 

„A mostani tesztek elsősorban a futóműre és a vezethetőségre összpontosítottak" – mondta Andrew Johns, A Hyundai Motorsport Ügyfélversenyzés-üzemeltetési részlegének vezetője. „A fejlesztési szakaszban minden felületen végigmegyünk és bővítjük a fókuszunkat azért, hogy az futómű minden részegysége a különböző beállításokhoz és vezetési stílusokhoz optimalizálva legyen."

Jari Huttunen, a WRC 3 éllovasa Németországban vállalta a tesztelési feladatokat, a Hyundai  WRC pilótája, Ott Tanak az olasz teszteken csatlakozott hozzá. Mindkét versenyző visszajelzéseit meghallgatták és felhasználják az i20 N Rally2 fejlesztésének megkezdéséhez, amint az Ügyfélversenyzési mérnökök megismerik az új futómű egyensúlyát és viselkedését. 

„Nyilvánvaló, hogy az autónak van néhány kiváló jellemzője, ezért erős alapot ad a munkához" - mondta Tanak. „Az év vége előtt elvégzett nyitótesztek lehetőséget adnak a csapatnak arra, hogy a tél folyamán, az új évben is folytassák a munkát, amikor már nagyon várom, hogy további fejlesztési napokra újra csatlakozzam hozzájuk."

Az elkövetkező hónapokban számos WRC és R5 tapasztalattal és különböző útfelületeken jártas versenyző csatlakozik a fejlesztéshez. Együtt biztosítják az ügyfeleknek eljuttatott végső csomag tökéletességét, kiváló kezelhetőséggel, útfelülettől vagy egyéni vezetési stílustól függetlenül. „Tanakban és Huttunenben két nagyon tehetséges pilóta volt jelen, akik visszajelzéseikkel – és a következő hónapokban csatlakozó többi pilóta véleményével együtt – mérnökeink meggyőződhetnek arról, hogy az i20 N Rally2 erős, mindenre kiterjedő csomag” – tette hozzá Johns.

Az i20 N Rally2 már megrendelhető, a Hyundai Motorsport Ügyfélversenyzési-részlege szívesen fogadja az érdeklődő csapatok és pilóták igényeit. Az első autókat a tervek szerint 2021-ben szállítják ki az ügyfeleknek.

Forrás:motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei