Első fotón a Hyundai IONIQ 5 műszerfala

Ahogy közeledünk a Hyundai IONIQ 5 jövő év elején esedékes bemutatójához, egyre több fotó jelenik meg a gyártáshoz közeli prototípusokról, amelyek egyikén most a műszerfalát is megleshetjük.

Azt már tudjuk, hogy az IONIQ 5 a Hyundai új villanyautó-márkájának első képviselőjeként a koreai gyártó vadonatúj, kifejezetten az elektromos modellek számára kifejlesztett E-GMP padlólemezre fog épülni, amely minden eddiginél tágasabb kialakítást, optimálisabb akkuelhelyezést és ezzel együtt nagyobb hatótávot tud biztosítani a Hyundai jövőbeli villanyautóinak. Emellett az új modell számos fejlett önvezető funkcióval is rendelkezni fog, ám eddig az autó belső kialakítását homály fedte.

Most azonban felbukkant egy fotósorozat, amelyen egy olyan prototípust láthatunk, amelynek utasterébe is sikerült befotózni. Az első dolog, ami feltűnik, az a vezető előtti nagy kijelző, amely a kormány mögül egészen a középső multimédiás képernyőig húzódik, ami nagyon hasonló ahhoz, mint amit az új Elantra műszerfalán alkalmaztak. A multimédiás képernyő felett egy további képernyő is van, ám ez inkább tűnik a teszteléshez használt eszköznek, mint gyári tartozéknak.   

A vezető előtti kijelző rajzolata alapján mintha az adaptív sebességtartó képernyőjét látnánk, miközben a kép jobb felső sarkában a „204” minden bizonnyal a hatótávot jelzi. A középső multimédiás képernyőn a navigáció fut épp, amelynek osztott kijelzőjén bal oldalon a térkép, jobbra pedig a fordulási információk nyilai láthatóak. Érdekes módon a nyilak és néhány plusz információ a képernyő felső sávjában is feltűnik, vagyis a navigációs információk mellett az osztott képernyőn még további alkalmazások is futtathatóak lesznek. A harmadik képernyőn minden bizonnyal az IONIQ 5 kameraképein keresztül az utat láthatjuk, amivel valószínűleg az autó önvezető rendszerének adatait és képességeit tesztelhetik.

A Hyundai egy rövid előzetes videóval nemrég megkezdte az IONIQ 5 bevezetési kampányát, amely mellett a gyártó osztrák képviselete december 18-tól ezer euróért már előrendelést is felvesz az autóra. A regisztrációs oldal szerint a 4 640 mm hosszú, 1 890 mm széles és 1 600 mm magas IONIQ 5 kereken 3 méteres tengelytávval rendelkezik, a napelemes tetővel és 800 voltos töltési rendszerrel ellátott  modell 11 kW-os AC és akár 232 kW-os DC villámtöltési képességekkel is rendelkezni fog. Az 58 kWh-s akkuval szerelt változat egy feltöltéssel (WLTP szabvány szerint) 450 kilométert tud megtenni, 313 lóerős villanymotorja pedig nulláról százra 5,2 másodperc alatt gyorsítja az autót. A később érkező 73 kWh-s változat hatótávja 550 km lesz. A 2021. február 16-ig véglegesített megrendeléseket várhatóan június-július hónapban szállítják ki. 

A Hyundai ígérete szerint az elkövetkező hetekben további információkat fognak megosztani az érdeklődőkkel az autóról, amelynek keretében a forma és a töltési képességek mellett a belső tér koncepcióját, az autó biztonsági rendszereit és kapcsolódási rendszereit is bemutatják. 

Forrás: thekoreancarblog.comhyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei