A Hyundai egy régi Santa Fe tulajt hívott a 2021-es modell bevezetéséhez

A Hyundai Motor alabamai gyárában megkezdődött a 2021-es vadonatúj Santa Fe összeszerelése, ám eközben mégis minden szempár egy 12 éves Santa Fére irányult. 

A 2021-es modellévű, jelentősen átdolgozott Santa Fe modell gyártásindításának alkalmából a Hyundai Motor Manufacturing Alabama Montgomery városában található üzemébe egy különleges vendéget is meghívtak. Ő Harry Toothaker, aki autójával együtt visszatérhetett arra a helyre, ahol a megbízható Santa Fe modellje több mint tíz évvel ezelőtt legurult a szalag végéről.

Toothaker autója egy 2008-as modellévű Santa Fe, amelybe nemrég került a 300 ezredik mérföld, azaz túl van már a 480 ezredik kilométeren is! Az Auburnben lakó büszke Santa Fe tulajdonos azért fogadta el a meghívást, mert kíváncsi volt az autógyárra, ezenkívül pedig autójával azt is szerette volna megmutatni az ott dolgozóknak, hogy kemény munkájuk mennyire kifizetődő.  

„Nem, határozottan nem” – mondta Toothaker arra a kérdésre, hogy vajon tervezte-e, hogy ilyen sokat megy majd a hobbiterepjárójával. A férfi számára azonban nem ismeretlenek a Hyundai autói. „Ez már a harmadik Hyundai autóm” – magyarázta. „Az elsőbe 208 ezer mérföldet (333 ekm), míg a másodikba 180 ezer mérföldet (288 ekm) tettem bele. Ezzel a mostanival pedig jelenleg 303 ezer (485 ekm) mérföldnél járok.” Toothaker azt is elárulta, mennyire büszke volt, amikor megvette autóját, hiszen az az amerikai Montgomery-ben készült. „És tudja, ez jó érzésekkel tölt el, az itteni emberek már régóta Hyundai alkalmazottak, akik elismerően beszélnek a vállalatról és én büszke vagyok rájuk.”

Egyikük Sharry Cargill, aki már 2006 óta dolgozik a HMMA összeszerelő üzemében és nagy valószínűséggel Toothaker autójának összeszerelésében is részt vett, elmondta: „Nagyon sokat jelent, hogy tudjuk, valaki ilyen lojális volt a márkához és több mint 300 ezer mérföldet tett meg az itt készült autójával. Remek érzés ez nekem és a vállalat számára is.”

A látogatás során a 2008-as modellt közvetlenül a 2021-es vadonatúj Santa Fe mellé állították ki, amivel az elmúlt 13 év fejlődését is bemutatták. „Határozottan megváltozott az autó” – mondta Cargill. Nagyon más ahhoz képest, amit akkoriban csináltunk. Az autó minden porcikája átalakult, mindent felfrissítettünk és legfőképpen a biztonságot helyeztük előtérbe.”

De vajon Toothaker beszámítja majd autóját egy újabb, nullkilométeres Santa Fe modellbe? „Mindenkinek azt mondtam, hogy egyelőre még sajnálnám eladni” – magyarázta. „Még mindig nagyon megbízható és nagyon kényelmes autó. Sokat utazom és a kényelem így sokat jelent számomra. Ezért egyelőre még hezitálok, de később meglátjuk.”

Forrás: wsfa.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei