Öt csillagot kapott a Hyundai Kona Electric a Green NCAP tesztjén

A Hyundai Kona Electric a legjobb értékelést kapta a Green NCAP-tól, amely független szervezetként a az autókat energiahatékonyságuk és emissziójuk alapján osztályozza. 

A Green NCAP a Hyundai teljesen elektromos kiskompakt crossoverét a lehető legmagasabb elérhető pontszámmal ötcsillagos besorolással díjazta. A minősítés három indexen alapult, amelyek mindegyike több mutatót tartalmazott: a tiszta levegő, az energiahatékonyság és az üvegházhatású gázok. Zéró kibocsátású járműként a Kona Electric a legmagasabb értéket kapta a tiszta levegő és az üvegházhatású gázok kategóriájában. Különösen imponáló volt azonban, hogy az energiahatékonyság terén is magas pontszámot ért el. A 2020-ban értékelt 24 jármű közül a Kona Electric modellen kívül csupán egy olyan jármű volt, amely elérte a maximális pontszámot.

Jelentésében a Green NCAP azt írta: „Mint minden más tisztán elektromos jármű esetében, így itt sincs kipufogógáz-kibocsátás, ami az autó a tiszta levegő és az üvegházhatású gázok maximális pontszámát jelenti. Ám  a mozgáshoz még az elektromos autók is energiát kell fogyasztaniuk, de a Kona hatékonysága itt is azon a zónán belül marad, amelyre a maximális pontszámot adhattunk: <30 kWh/100 km."

"Nagyon örülünk annak, hogy a Kona Electric ötcsillagos besorolást kapott a Green NCAP értékelésében” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékért felelős alelnöke. „Ez is alátámasztja, hogy teljesen elektromos hobbiterepjárónk zéró kibocsátású járműként nemcsak környezetbarát, hanem erős termék kiváló hatékonysággal. Ez az eredmény figyelemre méltó teljesítmény a „Villamosítás évében” és további bizonyíték iparági vezető pozíciónkra a jövőbeni mobilitás terén." 

A Kona Electric immár a második olyan Hyundai modell, amely maximális ötcsillagos értékelést kapott. A Green NCAP 2019-ben a Hyundai Ioniq akkumulátoros elektromos változatának teljesítményét szintén ötcsillagos értékeléssel jutalmazta.  

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei