Zöld hidrogént állítana elő a Hyundai

A Hyundai Motor Group egy olyan ökoszisztémát kíván kialakítani Dél-Korea délnyugati partjainál, ahol a hidrogént elektrolízissel, valamint szél- és napenergiával állítják elő. 

Gyártási típus szerint a hidrogén zöld hidrogénre, szürke hidrogénre és kék hidrogénre osztható fel. A szürke hidrogéntermelés, amely fosszilis tüzelőanyagokon, például földgázon alapul, óhatatlanul szén-dioxid-kibocsátást okoz. Ugyanez vonatkozik a kék hidrogéntermelésre is, ahol a keletkező szén-dioxidot a föld alatt tárolják. A zöld hidrogéntermelés azonban a víz elektrolízisén, valamint a nap- vagy szélenergián alapul és egyáltalán nem vezet szén-dioxid-kibocsátáshoz.

A Hyundai Motor Group most egy szándéknyilatkozatot írt alá a Saemangeum Fejlesztési és Beruházási Ügynökséggel, valamint másik hét céggel, köztük a Hyundai Engineering, a Hyundai Motor Securities és az LG Electronics céggel. A nyilatkozat szerint a zöld hidrogén értéklánc létrehozásához kapcsolódóan közös kutatásokat fognak végezni. A tervek szerint jövőre építési projektek indulnak Dél-Koreában az első zöld hidrogéntermelő üzem felállítása érdekében.


A legnagyobb probléma azonban az ár. Jelenleg a zöld hidrogén a három közül a legdrágább, viszont óránként a legkisebb teljesítményt tudja elérni. Ezért aztán a globális hidrogénipar vezetői továbbra is szürke hidrogént és kék hidrogént állítanak elő. Ennek ellenére nem kétséges, hogy idővel a zöld hidrogénnek helyettesítenie kell a két másikat. A projekt helyének kiválasztott Saemangeum területén található a világ legnagyobb úszó naperőműve, a város számos más megújuló energiát szolgáltató létesítménynek is otthont ad.

A megállapodás szándéka szerint a vállalatok készségeit és szakértelmét gyűjtik össze. Az LG Electronics fotovoltaikus modulokat és energiatároló rendszereket telepít és elektromos energiát állít elő. A Suso Energen vízelektrolízis berendezéseket és technikákat fog biztosítani annak érdekében, hogy az áramból hidrogén állítsanak elő. A Hyundai Engineering feladata lesz a vízelektrolízis létesítmények és a hidrogéntermelő üzemek építése. A Hyundai Motor Group azt tervezi, hogy villamos energiát állít elő az erőműben megtermelt hidrogénnel, míg a Korea Western Power értékesíti a villamosenergiát. A Hyundai Motor Securities a finanszírozásért és a megvalósíthatósági tanulmányért felelős.

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei