Beteg gyerekeken segít a Hyundai érzelemfelismerő kisautója

A Hyundai Motor egy Youtube videóban bemutatta a 45 tanulmányautója alapján megépített egyedi mini villanyautó részleteit, amely technológiájával egy gyerekkórház lakóinak nyújt nagy segítséget.

A 6 perces film azt mutatja be, ahogy a kisautó a „Little Big e-Motion” projekt keretében az Adaptív Érzelem Járművezérlő (Emotion Adaptive Vehicle Control – EAVC) technológiát a kis betegek támogatására használja a spanyolországi Barcelonában található SJD gyermekkórházban. Az EAVC egy mesterséges intelligencián alapuló technológia, amely optimalizálja a jármű környezetét annak belsejéből és kívülről származó információk alapján. Ezen következő generációs technológia fejlesztését a Hyundai Motor Group a Massachusettsi Műszaki Intézet (MIT) Média laboratóriummal folytatott tudományos kutatási együttműködés részeként vezeti.

Az EAVC technológia figyelemmel kíséri az arckifejezéseket, a pulzus- és a légzésszámot és összesíti ezeket az információkat a járműtől származó adatokkal, beleértve a sebességet, gyorsulást, zajt és rezgést. A technológia ezt követően a gépi tanulás segítségével a jármű környezetének optimalizálása érdekében feldolgozza az adatokat és aktívan ellenőrzi a járműrendszereket, például a világítást, a hőmérsékletet, a zenét és az illatadagolót.

Az EVAC technológia a Hyundai Little Big e-Motion ”projektjének középpontjában áll. A mini villanyautót, amelyet ugyanaz a csapat tervezett, amely a „45” tanulmányt is felügyelte, ezzel a technológiával felszerelve a kórházak kis betegeinek kezelésére fordítják. A Hyundai ezt az egyedülálló villanyautót a barcelonai SJD kórháznak adományozta, ahol az a beteg gyerekek mobilitásának támogatását szolgálják a kórházi ágytól a kezelőszobáig, vagyis épp azon szakaszon, amit a gyerekek egyik legstresszesebb útjának tartanak.

„Szeretnénk, ha technológiánk az utakon túli különféle mobilitási területeken is elősegítené vásárlóink életének javítását” – mondta Jinmo Lee, a Hyundai Motor vezető kutatómérnöke, a projekt vezetője. „Reméljük, hogy a mini villanyautó EAVC technológiája szórakoztató, biztonságos mobilitási élményt nyújt a gyerekek számára és javítani fogja egészségügyi eredményeiket is." 

A film egy kis beteg kezelésének napját követi végig az SJD kórházban. A kislány eleinte nagyon aggódik a kezelés miatt, de új barátja, a mini villanyautó hamar elvarázsolja, bátorságot adva neki ahhoz, hogy érzelmileg felkészültebbnek érezze magát a kezelésre. Az EAVC-vel felszerelt mini villanyautó öt kulcsfontosságú technológiákon keresztül lép kapcsolatban fiatal „sofőrjével”: Arcérzelem-felismerő rendszer, Légzőgyakorlatos öv, Szívritmus-érzékelő, Érzelem-adaptív világítás és Érzelem-adaptív illatadagoló.

Az arcérzelem-felismerő rendszer az ülés előtt elhelyezett kamerával valós időben azonosítja a gyermek érzelmeit. A légzőgyakorlatos öv körülölelik a testet, a légzsákjai pedig gyengéd nyomást fejtenek ki, ami segít enyhíteni a szorongást és stabilabb légzést biztosít, míg a gyorsulásmérő, a pulzusmérő a pulzusszámot és a légzésszámot méri. Az érzelem-adaptív világítás zöld, sárga vagy piros színnel jelzi a gyermek érzelmi állapotát. Az érzelem-adaptív illatadagoló időzített permetével, mosolyt csal a kis betegek arcára. Az autó buborékokat is képes fújni, amivel a gyermek kezelés felé haladását teszi még szórakoztatóbbá.

A kis betegek érzelmi támogatása mellett az EAVC a kórház orvosi személyzetének munkáját is segíti azáltal, hogy személyes interakciók nélkül tájékoztatja őket a gyerekek érzelmi állapotáról, ami különösen hasznos a koronavírus-járvány közepette.

„A kórház nagyon izgatottan várta, hogy egy ilyen technológia elérhető legyen a gyerekek számára. Ez drámai módon megváltoztatja a betegek kezelésének módját" – tette hozzá Joan Sanchez de Toledo, az SJD kórház gyermek-kardiológiai osztályának vezetője.

A Hyundai Motor azt tervezi, hogy a „Little Big e-Motion" projekt révén továbbra is támogatja az SJD kórház kis betegeinek kezelését, miközben ezen alkalmazás révén az EAVC technológiáját is finomhangolja. A vállalat azt reméli, hogy a vezetők biztonságának és jó közérzetének fokozása érdekében a jövőben kibővíti ezen új generációs technológiának a mobilitási eszközökben való használatát.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei