Már Afrikában is készül a Hyundai Kona Electric

Afrika hatalmas potenciállal rendelkezik az autógyártók számára a villanyautózás terén, amire a legjobb példa, hogy a Hyundai Ioniq után immár a Kona elektromos változata is készül a kontinensen.

Afrika alacsony motorizáltsági szintje nagy lehetőséget kínál arra, hogy az autógyártók egyszerűen átugorják a szokásos lépéseket és a hagyományos belsőégésű motorokkal szerelt járművek elterjedése helyett rögtön az elektromos autók felé fordíthatják a figyelmet. A járműparkok villamosítása a fejlett piacokon sokkal gyorsabban zajlik, mint azt bárki gondolta volna, így az afrikai befektetők némelyike is elsősorban ezekre a területekre koncentrál.  

Az autógyártók közül a Hyundai már kézzelfogható eredményeket is fel tud mutatni a villanyautók afrikai gyártásában. A vállalat ugyanis nemrég Etiópiában, a Marathon Motors közreműködésével indította el az Ioniq elektromos változatának sorozatgyártását, most pedig a Stallion csoporttal közös vegyesvállalatának köszönhetően megkezdte a Kona Electric összeszerelését a nigériai Lagosban.   

A Nigériában készülő Kona Electric pontos paramétereit ugyan nem hozták nyilvánosságra, a 483 kilométeres hatótáv és a 9 és fél órás újratöltési idő egyértelműen arra utal, hogy a nagyobb, 64 kWh kapacitású akkucsomaggal szerelt változatról van szó. Több mint valószínű, hogy a Kona Electric (az etiópiai Ioniq-kal együtt) úgynevezett CKD eljárás keretében készül, vagyis a Koreában gyártott elemekből a végső összeszerelés történik a helyi, afrikai gyártósorokon. 

A sorozatgyártás megkezdésére rendezett ünnepségen megjelent Babajide Sanwo-Olu kormányzó is, aki elmondta, hogy az autó egy olyan jövőt képvisel, amely már most elkezdődött. „Már most látjuk a jövőt. Ez az első helyben készülő elektromos autó, aminek elkészültében a kormányzatnak is nagy része van. A Kona 21. századi technológiája lehetővé teszi, hogy ne aggódjunk többet az olajárak miatt, ez lassan a múltba vész.” 

Forrás: cleantechnica.comthisdaylive.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei