A Hyundai 300 ezer villamosított autót adott el külföldön

A Hyundai csoport környezetbarát járműinek külföldi értékesítése idén november végéig első alkalommal lépte át a 300 ezer darabos értékesítési eredményt.

Iparági adatok szerint Dél-Korea két legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor és a Kia Motors által gyártott környezetkímélő modellek külföldi értékesítési eredményei idén először lépték át a 300 ezres határt. Idén január és november között a Hyundai csoport két autógyártója összesen 306 266 darab hibrid, konnektoros hibrid, tisztán elektromos és üzemanyagcellás járművet értékesített koreai piacán kívül. 

Ez az eladási rekord 26,8 százalékkal haladja meg a tavalyi 238 155 darabos, ugyanezen időszak alatt értékesített környezetbarát járművek számát. „Miközben a koronavírus-járvány miatt a piaci helyzet nem volt könnyű, a környezetkímélő járművek külföldi értékesítése tovább tudott emelkedni” – nyilatkozat az autóipari csoport egyik képviselője.  

A több mint 300 ezer darabos külföldi értékesítés legnagyobb része tisztán elektromos jármű volt, amelyből 137 286 darab fogyott ebben az időszakban. Ez több mint duplája a tavaly eladott 68 907 darabnak, amely mögött a Hyundai Kona Electric és a Kia e-Niro növekvő népszerűsége áll. Második helyen a hibridek állnak 118 816 darabbal, amit a plug-in hibridek 49 299 darabos és az üzemanyagcellás modellek 865 darabos eredménnyel követnek. 

A Hyundai csoport már több mint egy évtizede kínál különböző környezetbarát modelleket. Az első hibrid a Hyundai Sonata és a Kia Optima modellekből készült a 2010-es évek elején, majd 2013-tól a Hyundai az ix35 Fuel Cell üzemanyagcellás autót is szériában kínálta. 2014-től megérkezett a Kia Soul tisztán elektromos változata, egy évre rá már a Hyundai Sonatát, majd később a Kia Optimát is plug-in hibrid hajtással is felszerelték, 2016-ban pedig megérkezett a kizárólag környezetbarát erőforrásokkal kínált Hyundai Ioniq és Kia Niro páros.   

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei