Megérkezett a konnektorról is tölthető Hyundai Sonata Hybrid


A Detroiti Autószalonon Amerika is megismerhette a legújabb Hyundai Sonata hibridváltozatát, valamint bemutatkozott plug-in verzió is.

A tavaly óta kapható, immár a hetedik generációs Hyundai Sonata formavilágát tükröző és Dél-Koreában már a múlt év végén bemutatott hibrid különlegesen alacsony, 0,24 cw értékű légellenállásának köszönhetően elődjénél 10 százalékkal takarékosabb, kombinált fogyasztása így 5,3 liter/100 kilométer. 


A 2,0 literes négyhengeres GDI motorral szerelt autó 154 lóerős benzines motorjához egy 51 lóerős, 38 kW teljesítményű elektromotort és 1,62 kWh-s akkumulátorcsomagot építettek be, amely 205 Nm nyomatékával együtt 193 lóerőre emeli a rendszer teljesítményét. A Sonata Hybrid ezzel a meghajtásrendszerrel akár 120 km/órás sebességig is gyorsulhat tisztán elektromosan.


A Hyundai most első alkalommal készített a hagyományos hibriddel közösen egy plug-in változatot is. Az otthon, konnektorról is feltölthető Hyundai Sonata PHEV 50 kW teljesítményű elektromotorjához ötször nagyobb, 9,8 kWh-s lítium-polimer akkucsomagot kapott, így 2,5 órás teljes feltöltésével tisztán elektromos üzemben akár 35 km-t is meg tud tenni az autó. 


Ezzel a teljesítménnyel a Sonata PHEV félúton van a Toyota Prius Plug-In 18 és a Chevrolet Volt 80 kilométeres hatótávja között. Az Amerikában még az idei évben piacra kerülő konnektoros Sonata a Hyundai szerint 2,5 liter/100 kilométeres fogyasztásra képes teljesen feltöltött akkukkal, azok lemerülése után pedig üzemanyagigénye 5,8 liter/100 kilométerre adódik.       


A Sonata hibrid és a konnektoros változat kívülről teljesen megegyezik, mindkettő első és hátsó kialakítását a légellenállás csökkentése érdekében alakították át, amelyekhez egyedi könnyűfém keréktárcsák is járnak. A tölthető kivitel ezen felül egyedi hűtőmaszkot és hátsó lökhárítót kapott, a töltőcsatlakozót pedig a vezetőoldali sárvédőbe integrálták.

Forrás: autoblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei