Termelési rekord a Hyundai török üzemében


A Hyundai egyik európai termelési központjaként a törökországi Hyundai Assan termelési rekordot döntött 2014-ben, exportja pedig duplájára emelkedett.  

Az izmiti gyár 2014-ben összesen 203 157 új i10-et és i20 modellt állított elő, amelyek közül 30 országba 179 793 autót exportált. Ezzel az export 105 százalékkal haladta meg a tavalyi eredményt, miközben a vállalat nagyjából 1,5 milliárd euróval gyarapította Törökország exportbevételét.


„A korábban elvégzett beruházásoknak köszönhetően termelésünk és exportunk is megduplázódott” – mondta Önder Göker, a Hyundai Assan ügyvezetője. „Mind a török, mind az európai vásárlók is felfigyeltek az általunk gyártott autók minőségére és tartósságára. A szektorban tapasztalható visszaesés ellenére termékeinknek köszönhetően növelni tudtuk vásárlóink elégedettségét. A vásárlói igények alapján fejlesztett környezetbarát modelljeink sokat javítottak a márka értékén is” – tette hozzá.


Göker azt is hozzátette: az új i20 novemberi hazai bemutatkozásakor 4 ezer kisautót szándékoztak eladni, ám az évé végéig összesen 5 139 új i20 került eladásra Törökországban. Mind a hazai, mind az európai piacon hatalmas az érdeklődés a modell iránt, amely várhatóan a gyár húzóterméke lesz 2015-ben.


A Hyundai az elmúlt két évben 600 millió dollárt fektetett be a török üzem fejlesztésébe azért, hogy itt gyárthassa a 2013-ban bemutatott i10, valamint az i20 eddigi és tavaly bevezetett új generációját. Az üzem létfontosságú a Hyundai számára ahhoz, hogy teljesíteni tudja a kisautók iránt mutatkozó növekvő igényt Európában.

Forrás: ekonomi.haberturk.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei