Végleges formában tesztelik az új Hyundai Equust


A Hyundai Equus luxusautója végre megkapta saját karosszériáját, amelyet első alkalommal sikerült lefényképezni Dél-Korea egyik autópályáján, valamint egy mélygarázsban.

A Hyundai mérnökei korábban egy átalakított Genesiskarosszériájába bújtatva tesztelték a márka zászlóshajójának tekinthető Equus luxusautót, most azonban elérkezettnek látták az időt arra, hogy a szerkezeti elemeket a végleges karosszériába építve próbálják ki.


A korábban a Coloradói hőségben a BMW 7-es szériája és a Kia K900 modellje mellett tesztelt új Equus karosszériája ugyan szokás szerint takarásban maradt, ám a látható részletek szokatlan formavilágról tanúskodnak. Az autó övvonala ugyanis szinte vízszintes maradt, az ablakok így hátul is méretesek, miközben a tengelytáv annyira hosszú, hogy a hátsó ajtó mögé is jutott bőven acél.  


A „HI” kódnéven fejlesztett új generációs Equus formatervéért a Hyundai csoport formatervezési alelnökeként Peter Schreyer felelős, aki az autó frontrészén megtartotta az újkori modellekre jellemző elegáns, hatalmas krómozott hűtőnyílásának hatszögletű formáját, amelyet két oldalon teljesen LED-ekből felépülő fényszórók kereteznek.

Az elsőként összkerékhajtással és V8-as motorokkal is felszerelt új Equus szériagyártásban várhatóan 2016-os vagy 2017-es modellévű változatban mutatkozhat be először, ezt megelőzően azonban már a január 12-én nyitó Detroiti Autószalonon láthatunk majd a Hyundai standján egy hasonló koncepciót.

Forrás: thekoreancarblog.comhyundai-blog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei