Mostantól okosórával is irányíthatóak a Hyundai modellek


A Hyundai az idei szórakoztatóelektronikai kiállításon bemutatta azt az okosóra-alkalmazást, amellyel a jármű vezetője a Blue Link rendszerhez kapcsolódva irányíthatja az autó egyes funkcióit.

Az okostelefonok után manapság az okosórák értékesítése is az egekbe szökött, így a 2015-ös Hyundai modellek vásárlói mostantól összeköthetik új autóikat a Hyundai által kifejlesztett Blue Link okosóra-alkalmazásával. A vállalat az éppen Las Vegasban zajló szórakoztatóelektronikai kiállításon (Consumer Electronics Show – CES) mutatta be az új, felhőalapú alkalmazást, amelynek segítségével a felhasználó a Blue Link platformra épülő technológiával beindíthatja autóját, vagy lekérdezheti az autó pillanatnyi állapotát is.   



„Ezen új alkalmazás segítségével immár a viselhető eszközök és a Hyundai Vlue Link is illeszkedik a vásárlók modern életstílusához” – mondta Barry Ratzlaff, a Hyundai Motor America vásárlói kapcsolatokért és vevőszolgálati üzletágáért felelős vezetője. „Az okosórával és a hangfelismerő funkcióval eddig csak a sci-fi filmekben találkozhattunk, most azonban a Hyundai Blue Link rendszerével ez is elérhetővé válhatott.”   


Az alkalmazás igen könnyen kezelhető. Az órát viselő egy ikonra kattint, vagy használja a hangutasítást ahhoz, hogy irányíthassa az autó funkcióit. A Blue Link okosóra-alkalmazás segítségével a Hyundai tulajdonos távirányítással beindíthatja az autó motorját, nyithatja-zárhatja az ajtókat, vagy éppen megtalálhatja az autót egy zsúfolt parkolóban. A mikrofon ikonjára kattintva az óra hangfelismerője aktiválódik, ahol a vezető olyan utasításokat adhat, mint „Autó indítása”, „Autó zárása”, vagy „Autó megtalálása”.


A Blue Link okosórát Bluetooth segítségével csatlakoztatni kell a tulajdonos okostelefonjával, amelyen megtalálható a Blue Link alkalmazás. Innentől a távirányítás Amerika bármely pontjáról lehetséges, amennyiben az okostelefon Bluetooth kapcsolata működik és a telefon kapcsolódik az internethez. A kiállításon a Hyundai képviselői az órát többféle okostelefonnal (Samsung, Motorola, Sony és LG) is bemutatják.


Az új Blue Link okostelefonos alkalmazás a mostani mellett a Hyundai korábbi, első generációs Blue Linkjével is együttműködik, amelyet először a 2012-es Sonata modellnél vezettek be, majd 2013-tól az összes modellhez elérhetővé vált. A Blue Link legújabb generációját a 2015-ös Sonata, Genesis és Azera modellekhez kínálja jelenleg a Hyundai.   




Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei