Másfélmillió Hyundai készült Csehországban


A Hyundai Motor Manufacturing Czech nosovicei üzemének gyártósoráról legördült a másfélmilliomodik autó – egy dízel i30-as.

A Hyundai csehországi gyárának 2008 novemberi felavatása után öt év sem kellett ahhoz, hogy egymillió autó készüljön az üzemben. A 2013 májusában legördült i30-as jubileumát követően idén január 8-án újabb mérföldkőhöz érkezett a vállalat délutáni műszakja, hiszen egészen pontosan 19 óra 42 perc 12 másodperckor elkészült a 1 500 000-es sorszámú autó, amely egy 1,6 literes CRDi motorral szerelt piros, ötajtós i30 lett.

„Miután 2011 szeptemberére félmillió, 2013 májusára pedig egymillió autót gyártottunk, ez az esemény újabb mérföldkövet jelent a gyár életében” – mondta Petr Vanek, a HMMC szóvivője.


A jubileumi autó egy piros, ötajtós Hyundai i30, amit 1,6-os dízelmotorral és manuális sebességváltóval szereltek. Vanek szerint szimbolikus, hogy az autó éppen németországi megrendelésre készült el, amely jelenleg a Hyundai Motor Manufacturing Czech legnagyobb felvevőpiaca.

A következő mérföldkő, a kétmilliomodik jármű várhatóan jövő év őszén készülhet el ugyanitt.

Forrás: autanet.cz 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei