Fiatalabb vezetők kerülnek a Hyundai élére


A Hyundai csoport tavaly év végén több fiatal vezetőt választott, amely elősegítheti a családi kézben lévő konglomerátum vezérkarának megfiatalítását.

A Hyundai Motor eddigi marketing-vezérigazgatóját, Won-hong Chot ügyvezető alelnökké léptették elő. A lépést közelebbről ismerők szerint az 50 éves Chot az autógyártó elnökének örököse, Eui-sun Chung javaslatára nevezték ki. Cho mellett a szintén 50 éves és eddig a hazai PR osztály vezetőjeként tevékenykedő Young-woon Kong is ügyvezető alelnökké lépett elő, amellyel ők ketten a Hyundai jelenlegi legfiatalabb alelnökeivé váltak. A csoport nem kívánta kommentálni az előléptetések okát.   

„Ha megnézzük a koreai vállalatoknál végbement átalakításokat, az ügyvezetők helyett az ügyvezető alelnökökre kell koncentrálnunk, mivel ők fogják támogatni az utódokat, ha átveszik az üzletet” – mondja Sun-sup Chung, a helyi Chaebul.com kutatóintézet vezetője. „A fiatalabb vezetők dolga, hogy kitapossák az utat az ifjabb Chung előtt” – teszi hozzá.


Miközben semmi jel nem mutat arra, hogy a Hyundai Motor Group elnöke, a 76 éves Mong-koo Chung előkészítené nyugdíjba vonulását, sokan arra számítanak, hogy hamarosan átadja a stafétát egyetlen fiának, a 44 éves Eui-sun Chungnak.

„Az autógyártók azért fiatalítják szervezetüket, hogy megbirkózzanak a paradigmaváltással és újításokat eszközöljenek” – mondja Hang-koo Lee, a Koreai Ipari Gazdasági és Kereskedelmi Intézet vezető elemzője.

A Samsung Electronics alelnökeként Jay Y. Lee közben szemmel láthatóan olyan lépéseket tesz, amelyekkel átveheti a vállalatot apjától, miután Kun-hee Lee elnököt májusban szívrohammal szállították kórházba. A BMW pedig bejelentette, hogy májustól a 49 éves Harald Krüger veszi át Norbert Reithofer vezérigazgatói posztját.

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei