A Hyundai mentőautókkal segíti az Ebola elleni harcot


A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy 21 Hyundai Starex mentőautót adományoz az Egyesült Nemzetek Szervezetének azért, hogy ezzel támogassa annak nyugat-afrikai, nagyrészt libériai Ebola elleni tevékenységét.   

A különleges járműveket légzőmaszkokkal, oxigéntartályokkal és egyéb egészségügyi felszerelésekkel látták el, amelyeket az ENSZ közvetítésével a libériai kormányzat részére szállítanak le, hogy ezzel is segítsék az orvosok tevékenységét.


„Reméljük, hogy erőfeszítéseinkkel hozzájárulhatunk ezen halálos vírus elleni globális harchoz” – mondta Kwang Guk Lee, a Hyundai Motor Company alelnöke. „Együtt érzünk az Ebola vírusban elhunytak hozzátartozóival.”


A Guineában tavaly kitört halálos Ebola járvány jelenleg több nyugat-afrikai országban, köztük Libériában, Sierra Leonéban, Nigériában, Maliban és Szenegálban terjed tovább, de néhány esetet már észleltek az Egyesült Államokban és Spanyolországban is. A WHO adatai szerint tavaly december 23-ig 19 648 esetet regisztráltak, amelyek közül 7 645 haláleset történt.


A Hyundai Motor Company ettől függetlenül is aktívan részt vesz az olyan elmaradott régiók munkahelyteremtésében és oktatási lehetőségeinek fejlesztésében, mint Afrika. A Hyundai Ghanában a vállalat társadalmi felelősségvállalási programja keretében 2013-ban nyitotta meg a „Hyundai-KOICA Dream Center”-ét. Ez egy kormányzat által jóváhagyott műszaki középiskola, amelyet a KOICA koreai kormányzati szervezettel és a legrégibb és legnagyobb koreai gyermekfejlesztő Plan Korea és a Plan International szervezettel közösen hozott létre.

A Hyundai Motor 2014 áprilisában tette le „Hyundai-KOICA Dream Center”-ének alapkövét Kambodzsában, amely a Ghánában 2013. januárjában és az Indonéziában 2014 januárjában megnyitott iskolák után immár a harmadik ilyen jellegű intézmény.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei