Terven felül teljesített a Hyundai Csehországban


A Hyundai nosovicei üzemében tavaly összesen 307 450 autót gyártottak, amely a tavalyi eredményt 1,3 százalékkal, míg a 2014-re tervezett mennyiséget 2,5 százalékkal haladja meg.

A Hyundai cseh üzemének termeléséből 56 százalékot, 173 ezer darabot tett ki az ix35 terepjáró, míg az i30 három karosszériaváltozatából 99 ezer, az ix20 kisegyterűből pedig 35 500 darab készült. Ezeket az autókat összesen 55 országba exportálták, a legtöbbet Németország, Oroszország és Nagy-Britannia piacaira szállították.


Csehország a Hyundai helyi gyárának hatodik legnagyobb felvevőpiaca. Vladimír Vošický, a Hyundai Motor Czech vállalat vezetője elmondta, tavaly 16 százalékkal több, összesen 18 741 Hyundai került értékesítésre az országban, míg idén kereken 20 ezer autó eladását tervezik. Hozzátette, az ország 51 márkakereskedése 2016 végéig megkapja a Hyundai új bronz színvilágát, az első ezek közül az idén februárban Zlin városában nyílik.  


Petr Vanek, a Hyundai Motor Manufacturing Czech vállalat szóvivője az idei tervekről elmondta, a gyártástechnológia fejlesztésével összesen 330 ezer jármű előállítását tervezik, ami azt jelenti, hogy a kibocsátás növelésével az eddigi 60 autó helyett 66 készül majd óránként. A fejlesztéssel egy időben néhány tucat új alkalmazottat is foglalkoztatnak majd a jelenlegi 3 300 fő mellett. A cseh hatóságok tavaly ősszel engedélyezték, hogy a Hyundai gyárában akár 350 ezer autó is készülhessen.


Már a héten kezdetét veszi a frissített i30 modellcsalád gyártása, amely új fényszórók, új hűtőmaszk mellett egy vadonatúj, turbómotoros változattal is kiegészül majd. ezt követően májusban elindul egy új, átdolgozott ix20 modell gyártása és még az első félév vége előtt megérkezik a teljesen új generációs ix35 is, amely hivatalosan a nyár végén mutatkozik majd be.

Forrás: financninoviny.czzpravy.aktualne.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei