A Mobis a Hyundai növekedésének alappillére


Korea legnagyobb autóalkatrész-gyártójaként a Hyundai Mobis tevékenysége jelentős mértékben járul hozzá a Hyundai csoport tengerentúli bővüléséhez.

A Hyundai Mobis az általa kifejlesztett és összerakott csúcsminőségű moduljait a Hyundai Motor és Kia Motors számára készíti. „Az általunk összerakott modulokat a helyi minőség-ellenőrzés után a Hyundai Motor tengerentúli piacaira szállítjuk. Az alkatrészek pontos szállításával fontos szerepet játszunk a Hyundai autóinak minőségbiztosításában is” – mondja a Mobis szóvivője.   

A Hyundai csoport számára készített futómű-modulok gyártása és szállítása folyamatosan fejlődött 1999 óta, amikor megkezdték ezek beszállítását bizonyos személyautók szerelőszalagjaihoz. Mostanra háromféle modul – futómű, első panel és műszerfal – fejlesztése és gyártása folyik, amely mellett a cég alkatrészeket is szállít.  


A Hyundai Mobis 2013-ra már százmillió modult állított elő világszerte. A Hyundai csoport globális terjeszkedésével összhangban az elmúlt években gyártóüzemeket hoztak létre Európában és az Egyesült Államokban, ahol a helyi összeszerelő üzemek beszállítóiként vesznek részt az autók gyártásában.

Az első ilyen külföldi létesítmény 2002-ben készült el a kínai Jiangsuban, ahol évente 130 ezer futómű- és műszerfalmodul készül. A Beijing Mobis nemrég egy új üzemet épített a már meglévő mellé, amely további 300 ezer modul gyártására képes. A 2007-ben megalapított indiai leányvállalat kiterjesztett kapacitása eléri az évi 600 ezer modult. A Hyundai Mobis összességében nyolc országban rendelkezik gyártóüzemekkel, köztük az Egyesült Államokban, Oroszországban, Törökországban és Brazíliában is.


A vállalat azonban nemcsak saját anyavállalata és más leányvállalatok számára készít modulokat, 2006 óta a Chrysler számára is szállítja saját futómű-moduljait.  „Versenyképességünk alapelve a gyártás sorrendjében történő szállítás (Just-In-Sequence JIS). Az elmúlt 15 évben folyamatosan fejlesztett és működtetett rendszerrel igen rövid idő alatt nagy mennyiségű modult vagyunk képesek gyártani” – teszi hozzá a Mobis képviselője.  

A JIS rendszer pontosan abban a sorrendben gyártja a modulokat, amelyben a teljes autó elkészül. A Mobis kiterjesztette ezt a termelési rendszert a külföldi piacokat ellátó termelési bázisaira is.   

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei