Kanadába is megérkezett az első üzemanyagcellás Hyundai


A Hyundai betartotta ígéretét, így a tavaly év végén tett ígéretnek megfelelően már meg is érkezett az országba a Tucson Fuel Cell első néhány darabja.

A kanadai Vancouver kikötőjébe megérkezett az a szállítóhajó, amely magával hozta a Hyundai üzemanyagcellás hobbiterepjárójának első néhány példányát, amelyeket az autógyártó hamarosan 3 éves lízingszerződés keretei között kíván értékesíteni a város környékén élő kanadaiak részére.


Arra a hírre, hogy a Hyundai bejelentette, az Egyesült Államok után Kanadában is forgalomba kívánja hozni üzemanyagcellás technológiáját, a kanadai vásárlók lelkesedéssel reagáltak. „Számtalan visszajelzést kaptunk a pályázati felhívásunkra” – mondta Dan Romano, a Hyundai Auto Canada vállalat elnök-vezérigazgatója. „Kanada minden részéről írtak arról, támogatják az üzemanyagcellás programunkat és sokan nyújtották be pályázatukat. A pályázók száma jóval nagyobb volt, mint amire számítottunk, ez pedig jelzi, az üzemanyagcellás járműveknek van helyük az ország autópiacán. Célunk, hogy utat nyissunk a zéró-emissziós járműveknek.”


A Hyundai Tucson Fuel Cell kevesebb, mint 5 perc alatt teletankolható, amellyel nagyjából 426 kilométer tehető meg. Az elektromosságot az autó üzemanyagcellájában az oxigén és a hidrogén felhasználásával egy elektrokémiai folyamat végeredményeként keletkezik. Ez a kinyert elektromosság mozgatja a Tucson elektromos motorját és tölti a fedélzeti akkukat. A folyamat egyetlen melléktermékeként mindössze vízpára keletkezik.   

Forrás: autosphere.ca

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei