A Hyundai Genesis Dél-Korea legbiztonságosabb autója


A Hyundai Motor felsőkategóriás Genesis limuzinját nemrég az év legbiztonságosabb autójának választották, miután teljesítményével 12 modellt, köztük az Audi A6 és Ford Explorert is maga mögé utasított.

Az értékelést elvégző Koreai Közlekedésügyi és Infrastruktúra Minisztérium közleménye szerint a Hyundai új Genesis modellje a frontális és oldalütközési tesztek alapján a lehetséges 100 pontból 96,6 pontot ért el a négy frontális és oldalütközési próbát tartalmazó ütközéssorozaton. Második helyen a cégcsoporthoz tartozó Kia új Sorento modellje végzett 92,1 ponttal, a harmadik helyet 91 ponttal a Kia Carnival érdemelte ki.    
  
Az ütközésbiztonsági tesztet összesen hét hazai modellel, köztük a Hyundai Sonata, a Chevrolet Spark EV és Cruze, valamint a Kia Soul és Sorento modelljeivel végezték el. A hazai gyártmányok mellett hat importmodell biztonságát is vizsgálták, így a Volkswagen Golf, a Mercedes-Benz E300, a Lexus ES350 és a Renault-Samsung QM3 egy-egy példányát is méréseknek vetették alá. Utóbbiak közül a Volkswagen Golf 90,3 pontjával érte el a legjobb eredményt, amelyet a Mercedes-Benz E300 90,2 ponttal követ.    
  

A tesztsorozaton 83,1 pontnál többet elérő modellek automatikusan megkapták a „Level 1” biztonsági fokozatot. A Golf és az E300 mellett az eredmények alapján az Audi A6 87,6, illetve a Lexus E350 86,7 pontjával érdemelte ki ezt az elismerést, míg a Ford Explorer a gyalogosbiztonsági teszten elnyerhető 25-ből kapott 9,2 pontjával együtt elért 79,8 pontos végeredményével csak a „Level 3” szintet tudta elérni.  
  
A legrosszabbul a Samsung-Renault SM3 modell teljesített 77,2 pontjával: frontális ütközésnél 67-ből 51,3 pontot gyűjtött, ami a 13 tesztelt modell legkisebb ilyen értéke. Ezzel szemben a Genesis ugyanezen a teszten a majdnem tökéletesnek számító 65,5 pontot érdemelte úgy, hogy ugyanennyit kapott a Hyundai Sonata és a Chevrolet Cruze is.
  
A gyalogosbiztonsági próbákon a Hyundai Genesis 21,4 pontot gyűjtött, miközben a Volkswagen Golf és a Kia Sorento 18,8 ponttal végzett a második helyen. A legkisebb féktávolságon végrehajtott vezetésbiztonsági próbán az Audi A6 és a Mercedes-Benz E300 10 pontból kapott 9,6 és 9,5 pontos értékeivel tűnt ki, míg a Hyundai Genesis itt 9,4 pontot kapott.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei