Százezer Hyundai kelt el Ausztráliában


A Hyundai Motor Company Australia kicsivel több, mint százezer autó értékesítésével fennállásának legjobb évét zárta 2014-ben.

A Hyundai ausztrál képviselete összesen 100 011 autót adott el 2014-ban, amellyel 9,0 százalékos piaci részesedésével a negyedik helyen áll a márkák rangsorában. A személyautók piacán 71 213 autóval másodikként végzett a koreai márka olyan nagy gyártókat megelőzve, mint a Mazda, a Holden, a Honda vagy a Volkswagen. Ez 13,4 százalékos piaci aránynak felel meg, amely 1,4 százalékkal haladja meg a korábbi évben elért eredményt.

Ausztrália kilenc legnagyobb autómárkája közül 2014-ben csak a Hyundainak sikerült 3,1 százalékkal növelni éves értékesítési eredményét, továbbá a legnagyobb öt márka közül az elmúlt hat évet figyelembe véve csak a koreai márka értékesítési darabszámai emelkedtek folyamatosan.


A teljes évet két Hyundai modell, az i20 és az ix35 a szegmensükben piacvezetőként fejezték be, előbbiből 14 979 darab, utóbbiból 17 922 darab kelt el. Mellettük négy modell ért el dobogós helyezést saját szegmensükben: a Veloster, az iMax és iLoad másodikként, míg az i30 harmadikként fejezte be az évet.

„Kiemelkedő teljesítményt ért el a Hyundai azzal, hogy százezernél is több autót adtunk el az ausztrál autópiacon” – mondta Charlie Kim, a HMCA ügyvezetője. „A szerény kezdet után a piac egyik legjobban teljesítő márkájává nőttük ki magunkat és a jövőben is megküzdünk az előítéletekkel.”

Forrás: hyundai.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei