Megújul a Hyundai Mighty kisteherautója


A Hyundai Motor a személyautók mellett teherautó-kínálatát is továbbfejleszti, így hamarosan a Mighty kisteherautó is új megjelenést kap.  

A jelenlegi Mighty generáció már több mint tíz éves, így nem meglepő, hogy a Hyundai mérnökei már egy ideje egy teljesen új generáció fejlesztését végzik. Az új generáció elérkezett az országúti teszteléshez, így most – igaz, álcázva – bepillantást kaphatunk az új modell formavilágába.  


A Dél-Európában lefotózott új Mighty generáció prototípusa platós kivitelben futotta tesztköreit, megtartva elődje szögletes megjelenését. A vastag álca arra enged következtetni, hogy azért valamennyire változtatnak a lámpák, burkolatok formavilágán, de forradalmi változtatásokra, formai trükkökre nem lehet számítani. Hátul nem is tartották fontosnak az álcázást, a plató alatt szabványos kockalámpák kaptak helyet.


A Nissan Cabstar fő riválisának tekinthető új Mighty vélhetően az előd 4 literes dízelmotorjával kerül majd forgalomba, amelyet persze a mérnökök a teljesítmény és a gazdaságosság előtérbe helyezésével tovább finomítanak. Az idén érkező új generációs 2,5 és 3,5 tonnás kivitelben, 6,2 és 6,7 méteres hosszúsággal mutatkozhat be.     

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei