Kilencvenmilliónál tart a Hyundai csoport


A dél-koreai Hyundai Motor és annak leányvállalata, a Kia Motors összesen 90 millió járművet értékesített világszerte az elmúlt 50 év során.  

A Hyundai csoport két vállalata együttes hazai és globális eredménye az elmúlt év végén elérte a 89,9 millió darabot. Ez azt jelenti, hogy átlagosan hetente mintegy 156 ezer új autó kerül értékesítésre, vagyis már az új év első hetében elérték a 90 milliós mérföldkövet.    

Az 1998 óta a Hyundai csoporthoz tartozó Kia Motors első K-360-as háromkerekű modelljét 1962-ben kezdte árulni Szöulban. Hat évvel később, 1968-ban a Szöultól 410 kilométerre fekvő Ulsanban a Ford Cortina licenszmodell gyártásával kezdődött a Hyundai Motor autóipari történelme. A Kia 67 db K-360-ast, a Hyundai pedig összesen 533 Cortinát tudott értékesíteni az első években.   


A Hyundai csoport értékesítési üteme alapján a vállalatok összesített értékesítési eredménye a jövő év első hónapjaiban elérheti a 100 milliót tekintettel arra, hogy az eladási darabszámok tavaly meghaladták a 8 milliós szintet is.

„A Hyundai csoport világviszonylatban ötödikként lépte át az évi 8 milliós szintet” – mondta a vállalat képviselője. „A 90 millió eladott autónak nagyjából 70 százalékát a hazai piacon értékesítettük, amellyel jelentősen hozzájárultunk a helyi gazdasághoz.”


A Hyundai Motor összesen 57,9 millió járművet értékesített, míg a Kia Motors eladásai elérték a 32 milliós szintet. A koreai kettős termelése viszonylag lassan futott fel, hiszen 30 évbe telt, mire 1993-ban elérték a 10 millió darabot, ezt követően azonban már csak további hat évre volt szükség ahhoz, hogy újabb 10 millióval növeljék az összesített eladásokat.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei