Pick-up teherautót mutatott be a Hyundai


A Hyundai a Detroiti Autószalon egyik nagy meglepetéseként egy platós kisteherautó tanulmányát mutatta be, amelyet ráadásul dízelmotorral szereltek.

A Hyundai az idei Detroiti Autószalonon egy teljesen új koncepcióautót leplezett le. A márka egy jövőben gyártásba kerülő pick-up előzetesének is tekinthető Santa Cruz a Hyundai szerint az ezredforduló felnövekvő generációjának igényeit elégíti ki, akik a felmérések szerint máris a második legnagyobb autóvásárlókká értek. A Hyundai „Városi Kalandoroknak” hívja őket, akik a Santa Cruz modell variálhatósága által minden vágyukat kielégíthetik.


A tanulmányautókra jellemzően merész és lendületes a formaterv, amelyről nem hiányozhat a jellegzetes hatszögletű hűtőmaszk, amelyet lencse nélküli projektoros fényszórók fognak közre, alattuk pedig LED ködlámpák kaptak helyet. A különleges mintázatú gumikkal ellátott túlméretes kerekek és a mögöttük sárgán világító féknyergek meghatározzák a Santa Cruz oldalnézetét.


Az ötszemélyes kisteherautó hátsó üléssorához hátsó felfüggesztésű kiegészítő ajtókon keresztül lehet eljutni. A tanulmány platója fiókos megoldásával meghosszabbítható, így meghosszabbítva a raktér mérete felveszi a versenyt a középkategóriás pick-upokkal is.


Amerikai viszonylatban szokatlan módon a Santa Cruz motorterébe egy 190 lóerős 2,0 literes dízelmotort építettek. A 406 Nm maximális nyomatékkal rendelkező erőforrás a gyártó szerint 7,8 liter/100 kilométeres átlagfogyasztásra képes. Az autó alá a Hyundai saját fejlesztésű H-TRAC összkerékhajtási rendszerét építették be.


A Hyundai szerint a Santa Cruz azok számára ideális választása, akik eddig a hobbiterepjárók és limuzinok között válogattak, ám a kompromisszumok miatt idegenkedtek a hagyományos pick-up teherautóktól. A tervezés során éppen emiatt nem volt elsődleges a raktér terhelhetőségének vagy a vontatható tömeg maximalizálása.


A Hyundai már évek óta szorosan nyomon követi az amerikai pick-up kisteherautók piacát, így nagy az esélye annak, hogy az autó a közeljövőben megjelenik a koreai márka tengerentúli piacán, ahol a gazdaságossági követelményeknek megfelelően akár más új modellekbe is beépíthetnek dízelmotorokat.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei