A Hyundai újabb rekordot állított fel Amerikában


A Hyundai soha eddig ennyi autót nem adott el Amerikában, így a decemberi rekordeladásokkal együtt a vállalat fennállásának legjobb évét zárhatta.

A Hyundai Motor America nyilvánosságra hozta a decemberi, valamint azzal együtt teljes 2014. évre vonatkozó értékesítési darabszámait. Decemberben összesen 64 507 Hyundait vásároltak az amerikaiak, amely így további két százalékkal haladta meg 2013. utolsó havának – akkor is rekordnak számító – eladási adatait.


Ezzel az eredménnyel a Hyundai immár öt egymást követő évben is a korábbit meghaladó, rekordszintű eladásokat ért el, idén összesen 725 718 darab autót értékesítettek a Hyundai kereskedői az Egyesült Államokban.

„Magas fordulaton zártuk ezt az évet” – mondta Bob Pradzinski, a HMA értékesítési alelnöke. „Nyilvánvaló volt, hogy a hobbiterepjárók szegmense volt a legkeresettebb, ahol mind a Santa Fe, mind a Tucson kiemelkedően szerepelt.”


A Santa Féből 21,5 százalékkal több, 106 906, míg a Tucsonból 13 százalékkal több, azaz 47 306 darab kelt el, miközben decemberben a Sonatából 24, míg a Genesisből 17 százalékkal több fogyott.

A HMA idei tervei között szerepel a vadonatúj 2016-os Sonata Hybrid és annak konnektorról is tölthető plug-in változatának bemutatása, amelyek jó alapot biztosítanak a Hyundai számára arra, hogy a tavalyi sikereket folytassák.  

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei