Koreában tesztelik a megújuló Hyundai Eont


A Hyundai dél-koreai Namyang fejlesztőközpontjában megkezdték az Indiában gyártott Eon miniautója új változatának tesztelését, amely várhatóan jövőre mutatkozik majd be.

A Hyundai még 2011-ben mutatta be történelmének legkisebb modelljét, az Eont, amelyet kifejezetten a fejlődő piacok, többek között India autóvásárlóinak igényei alapján alakítottak ki. Az idén már negyedik évébe lépő modellnél elérkezett a ráncfelvarrás ideje, így a Hyundai koreai bázisán, a Namyang fejlesztőközpontban már futnak a frissített Eon prototípusai.  


Az Eon a Hyundai legolcsóbb belépőmodellje az indiai kínálatban, versenytársai elsősorban a Maruti Suzuki olcsó kisautói, de az elmúlt egy évben számos rivális, így a Nissan Micra és a Datsun Go is megjelent ebben az árszegmensben. 2015-ben a Datsun Redi Go és a Renault XBA kisautók megjelenésével tovább élesedik a verseny, így a Hyundainak egyre nagyobb szüksége van az Eon „ráncainak felvarrására”.  


A várakozások szerint az Eon új változata némileg átrajzolt első és hátsó kiképzést kap majd, igazodva a márka Folyékony Szobrászatának legújabb formavilágához. A lemezek alatt azonban nem sok változtatásra van szükség, hiszen az Eon 800 és 1 000 köbcentis benzines motorjai eddig is rengeteg dicséretet kaptak. Továbbra is ötfokozatú manuális váltóval szerelik majd az Eont, amely a facelift során sem kap dízelmotort, mivel a benzin és a gázolaj közötti árkülönbség Indiában is minimális.  

Forrás: indiancarsbikes.in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei