73 milliárd dollárt költ beruházásokra a Hyundai


A dél-koreai Hyundai csoport az elkövetkező négy év során 73 milliárd dollárt (20133 mrd Ft) fektet vállalataiba, hogy ezzel növelje termelési kapacitását, új központokat építsen és új modelleket fejlesszen ki.

Dél-Korea második legnagyobb üzleti konglomerátuma azután mutatta be fejlesztési terveit, miután Geun-hye Park által irányított kormányzat felszólította az ország nagy pénztartalékokkal rendelkező vállalatait, hogy többet költsenek beruházásokra, foglalkoztatásra és osztalékfizetésre.

Az összesen 57 leányvállalattal, köztük a Hyundai Motor autógyártó vállalattal is rendelkező csoport a fenti összegből 2018-ig 44,5 milliárd dollárt tőkebefektetésekre költ, míg 28,5 milliárd dollárt kutatás-fejlesztésre fordít. A nyilatkozatban ugyan nem szerepel, a korábbi hírek alapján azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a Hyundai az elkövetkező években felépítendő mexikói és kínai üzemeivel, a meglévő gyárak fejlesztésével ismét jelentősen növeli termelési kapacitását.


„2018-ig ezzel a példátlan összegű beruházással alapozzuk meg azt, hogy minden tekintetben vezető szerepet játszhassunk, többek között a termelési kapacitás, minőségi versenyképesség, technológiai erő és márkaérték területén” – áll az autógyártó közleményében. „Különösen a hazai piacon megvalósuló beruházásainkra koncentrálunk azért, hogy segítsük a hazai gazdaságot, munkahelyeket teremtsünk és ezzel serkentsük a nemzeti gazdaságot.”
  
A Hyundai Motor a bejelentéssel összhangban radikálisan növeli a fejlesztésekre fordított költségkeretét annak érdekében, hogy még gazdaságosabb, környezetbarát autókat, valamint ezekhez modern vezetéstámogató rendszereket fejlesszenek ki. A vállalat azt is közölte, a beruházások háromnegyedét Dél-Koreában hajtják végre, amelynek egyik központi elemeként a vállalat több mint 7 300 fejlesztési szakembert kíván a következő években felvenni.  


A márkaérték erősítése céljából Szöul déli részében egy olyan 105 emelet magas Globális Üzleti Központ jön létre, amelyben a csoport valamennyi vállalata helyet kapna.

Forrás: reuters.comkoreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei