Frissítés kap a Hyundai ix20


Megújul a Hyundai kínálat egyetlen egyterű modellje, a módosított ix20 még idén bemutatkozhat Európában.

A Hyundai frissítési programjában természetesen helyet kapott a márka egyedüli egyterű modellje, az ix20 is. A kisegyterű mára veteránnak számít a Hyundai kínálatában, hiszen ősszel már öt éve lesz annak, hogy az eredeti modellt bemutatták Párizsban, azóta pedig összes márkatársa megújult.


Ennek ellenére az autó most sem hat öregnek, hiszen az ix35 mellett (és az európai i30u változatával együtt) az elsők között viselte magán a vállalat megújult jellegzetes stílusát, köztük a hatszögletű hűtőmaszkot és a hátrafelé nyújtott fényszórókat. A bemutató óta azonban új konkurensek jelentek meg és maga a Hyundai is rengeteget fejlesztett saját formanyelvén.


A Hyundai tehát továbbfejleszti kisegyterűjét, az új modell téli tesztelését pedig most végzik a csoport svéd tesztközpontjában. A lefotózott autó természetesen vastag álcázást kapott, az viszont egyértelműen látszik, hogy az autó főbb elemein nem változtattak a tervezők.


Az ix20 testvérmodellje, a Kia Venga már tavaly megjelent, így a Hyundai modellje is hasonló változásokon esik majd át. Minden bizonnyal változtatnak az első-hátsó lökhárítókon, a hűtőmaszkot pedig a nemrég megjelent frissített i30 és i40 stílusában formálják majd át, de az első-hátsó lámpatesteket is átrajzolják majd.


Belül várhatóan javítanak az anyagminőségen, valamint fejlesztenek az autó technológiai színvonalán is. Motorok tekintetében sem lesz túl sok változás, továbbra is 1,4-es és 1,6-os benzines és dízelmotorokkal kínálják majd az új ix20-at is, amelyeken természetesen a károsanyag-kibocsátás és fogyasztás csökkentése miatt tovább finomítanak. Habár egyes hírek szerint az ix20-ban is bemutatkozhat a Hyundai vadonatúj 1,0 literes turbós benzinese, kevésbé valószínű, hogy az elsősorban az i30 motorjaival kapható kisegyterű félidős frissítésekor kapjon új motorokat.   


Az új ix20 várhatóan a szeptemberben megrendezésre kerülő Frankfurti Autószalonon tartja majd premierjét. További sorsa azonban egyelőre bizonytalan. Mivel egyes hírek szerint nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, könnyen elképzelhető, hogy az autó a modellciklusa végén utód nélkül szűnik meg, Csehországban felszabadult helyére pedig egy ix35-nél kisebb terepjáró érkezhet.

Forrás: worldcarfans.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei