Két gyárat épít a Hyundai Kínában


A Hyundai Motor hivatalosan is bejelentette, hogy a Beijing Automotive és a koreai cég kínai vegyesvállalata idén megkezdi a negyedik és az ötödik összeszerelő üzemének építését Kínában, amelynek eredményeként 2018-tól több, mint másfél millió Hyundai készülhet Kínában.  

A Beijing Hyundai Motor Company negyedik üzemét a Hebei tartomány Cangzhou városában, míg ötödik gyárát Chongqingben építi fel, amelyek egyenként 300 ezer darabos éves kapacitással rendelkeznek. A 2018-ban elkészülő két üzemmel a BHMC évente összesen akár 1,65 millió darab Hyundait lesz képes előállítani a világ legnagyobb autópiacára, ahol továbbra is folyamatosan növekszik az autók iránti igény.

A BHMC negyedik üzeme már 2016 második felében, 200 ezer darabos kezdeti kapacitással kezdi meg működését, majd később ezt 300 ezerre kívánják növelni. A Hebei tartományban felépülő üzem összesen 221 ezer négyzetméteres csarnokai az autógyártás teljes spektrumát magába foglalja a préseléstől a hegesztésen és fényezésen át a végső összeszerelésig.


A Chongqingben létesülő ötödik gyár felépítését 2015 harmadik negyedévében kezdik meg, amelyet már a kezdeti szakaszban is 300 ezer autó előállítására készítenek fel. Ez az üzem 274 ezer négyzetméteres beépített területén az autógyártás mellett motorok előállításával is foglalkoznak majd. Az üzemből kifejezetten a kínai piac igényei szerint kialakított kis- és középkategóriás autók kerülhetnek ki 2017 első felétől kezdődően.

A Hyundai még 2002-ben hozta létre a Beijing Automotive kínai vállalattal közös vállalkozását, amely 2008-ban nyitotta meg második üzemét, így 600 ezerre duplázva meg a Hyundai éves kapacitását. Ezek után 2012-ben nyitották meg harmadik összeszerelő üzemüket, amellyel az éves kapacitás már meghaladta az 1 millió darabot. Az új gyáraknak köszönhetően pedig a Hyundai a várakozások szerint tovább erősítheti vezető piaci pozícióját a kínai autópiacon.  


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei