Alakul a frissített Hyundai Santa Fe formavilága


Egy dél-koreai parkolóházban sikerült lencsevégre kapni a Hyundai Santa Fe legújabb változatát, amely még az idén bemutatkozhat.

Korábban az európai fejlesztőközpont környékén fotózták le a Hyundai terepjárójának prototípusát, amelyet szokás szerint a koreai Namyang bázison is országúti próbáknak vetnek alá. A modellfrissített változat alapvetően ugyanaz marad, hiszen ezen a modellen már eredetileg is megjelent az a hangsúlyos, krómozott hűtőmaszk, amelyet az i30 és az i40 csak most kapott meg.


A szinte változatlan hűtőmaszk alatt azonban átalakulni látszik az első lökhárító, ahol a nappali menetfény a ködfényszórók fölé költözik, így az összkép hasonló lesz, mint amit a Genesis, az i30 Turbo vagy éppen az új i40 esetében láthatunk. Ehhez hasonlóan átalakulhat a hátsó lökhárító is, felette viszont érintetlenül hagyják a lámpatesteket, maximum azok betétjei mutatnak majd más rajzolatot.


Európába várhatóan továbbra is a kétliteres és 2,2-es dízelmotorokkal érkezik majd az új Santa Fe, amelyeket a még takarékosabb és tisztább üzem érdekében nyílván továbbfejlesztenek. A benzineseket előnyben részesítő tengerentúlon is változatlanul a 2,0 literes turbó és a 2,4-es szívómotorok lesznek népszerűek. 


Egyes hírek szerint lehetséges, hogy a Santa Fe is megkapja a Hyundai vadonatúj, kifejezetten terepjárókhoz kifejlesztett e-4WD hibridrendszerét, ez viszont a fejlesztés költségei miatt egyelőre kétséges, ezt inkább a később megjelenő teljesen új generációra tartogathatják.   

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei