Növekvő eladások ellenére csökkent a Hyundai profitja tavaly


A dél-koreai Hyundai Motor közzétette a 2014-es üzleti eredményét, amelyben az új modelleknek köszönhető értékesítési növekményt a külső gazdasági tényezők kedvezőtlen hatása ellensúlyozta. 

A Hyundai tavaly összesen a tavalyinál 4,8 százalékkal több, 4 961 877 autót adott el világszinten. Ebből 683 532 autó kelt el Dél-Koreában, ez 6,7 százalékos bővülés, míg a világ öt kontinensén 4,6 százalékkal több, 4 278 345 darab talált gazdára. A növekedés ellenére azonban a vállalat üzleti eredménye 9,2 százalékkal, míg a nettó nyeresége 14,9 százalékkal csökkent.


A Hyundai Motor előrejelzése szerint az autóipar kedvezőtlen gazdasági környezet a fejlődő országok geopolitikai kockázata és a lassuló kereslet miatt idén is folytatódhat. Ezzel együtt a globális autópiacon folyó verseny is tovább éleződhet 2015-ben. A Hyundai Motor ebben a helyzetben is igyekszik javítani termékei versenyképességén és a vásárlói elégedettségen, miközben a csoport a korábban bejelentett nagyszabású beruházási programját is sikeresen kívánja végrehajtani.


A Hyundai Motor 2015-ben 5,05 millió autó értékesítését tervezi, amelyből 690 ezret hazai piacán, míg 4,36 milliót külföldön kíván eladni. A fentieket olyan új modellek sorának bemutatásával igyekszik elérni, amelyek még inkább megfelelnek a vásárlók változó igényeinek, valamint felgyorsítják a környezetbarát modellek fejlesztésének ütemét. Ezeken túlmenően a Hyundai Motor erősíti kapcsolatait beszállítóival és folytatja társadalmi felelősségvállalási programját is, amellyel még több értéket biztosít vásárlóinak és részvényeseinek egyaránt.


A dél-koreai kormányzat nemrég arra szólította fel a hazai vállalatokat, hogy növeljék koreai beruházásaikat, valamint több osztalékot adjanak részvényeseiknek. A Hyundai ennek megfelelően bejelentette, hogy idén összesen részvényenként 3 ezer wont, azaz összesen 817 milliárd wont fizet befektetőinak, amely 54 százalékkal haladja meg a tavalyi szintet. Szakértők szerint a hatalmas emelkedés mögött a vállalat korábbi 10 milliárd dolláros telekvásárlása körüli elgéedetlenség csillapítása állhat.   

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei