Jövőre jön a Hyundai elektromos autója


A Hyundai Motor 2016-ban mutatja be a márka első elektromos modelljét, amelyhez az akkucsomagot az LG Chem szállítja majd.

A Hyundai Motor és az LG Chem 2018-ig kötött szerződést az elektromos autók akkumulátorcsomagjainak előállítására. A Hyundai képviselői szerint az autógyártó készen áll arra, hogy 2016-ban bemutassa saját elektromos autóját. Ez hatalmas lépés, hiszen az autógyártó eddig nem jeleskedett a pusztán elektromos meghajtású járművek piacán, figyelmét eddig az üzemanyagcellára fordította.   

Habár az olajárak csökkenő tendenciája miatt csökkent a kereslet az elektromos modellek iránt, a Hyundai szerint a lépés segíthet az autógyártónak erősíteni pozícióját a nemzetközi versenytársaival szemben.  


„A Hyundai első elektromos modellje egy középkategóriás limuzin lesz, amelybe fejlett akkucsomag, továbbfejlesztett rendszermenedzsment és könnyebb anyagok kerülnek beépítésre. A fejlesztéseknek köszönhetően az új modell 30 százalékkal könnyebb lesz, mint a jelenleg piacon lévő hibridek” – mondta a Hyundai képviselője.

A BMW-től nemrég átigazolt Albert Biermann a sportmodellek mellett a Hyundai elektromos autóinak formaterveiért is felelős lesz. A vállalat ugyanis nemcsak egyetlen elektromos autót mutat be, de portfóliójában a jövőben több elektromos modell mellett hibridek és konnektorról tölthető hibridek is szerepelnek majd. A Hyundai beszállítójaként az SK Innovation szerint az autógyártó 2020-ig a jelenlegi 4 mellé 12 új, konnektorról tölthető hibrid-elektromos modellt kívánnak bemutatni.   


A középkategóriás elektromos autó után egy elektromos sportkocsi, hobbiterepjáró és kisebb kompakt lépcsőshátúak is érkeznek majd. Az SK Csoporttal kötött másik megállapodás szerint 2017-ig a cég készít akkumulátorokat a Hyundai elektromos terepjáróihoz.

A kutatási adatok szerint az Egyesült Államokban egyre növekszik a konnektorról is tölthető hibridek iránti kereslet. Tavaly november végéig összesen 83 647 darab elektromos autó kelt el Amerikában, amelyek 55 százaléka volt konnektorról tölthető hibrid. A legnépszerűbb modell a tisztán elektromos Nissan Leaf és a hatótáv-növelővel kiegészített Chevrolet Volt modellek voltak, amelyek együttesen az eladott mennyiség 50 százalékát adták.


„Érdekes lesz látni, hogy az új kormányzati politikák, új modellek fejlesztése és az alacsonyabb üzemanyagárak hogyan hatnak az elektromos autók főbb piacaira” – mondta az LG egyik képviselője.

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei