A Veloster is megkapta a Hyundai új váltóját


A Hyundai Motor bejelentette, hogy Dél-Koreában megkezdte a frissített Veloster sportkupé árusítását, amely még több szolgáltatásával vonzóbb lehet a fiatalok számára.  

A mostantól kapható új Veloster az első olyan Hyundai, amelynek hangrendszerét motorhangszín szintetizátorral látták el, amely lehetővé teszi, hogy az eredetinél harsányabb, sportosabb hangeffektusokkal virtuális motorhangot halljanak a bent ülők. A három fokozatban (dinamikus, sportos, extrém) állítható effektus a gázpedál lenyomását érzékelve lép működésbe, élménnyé varázsolva az utazást.   


Az új modellben jelentősen áthangolták az sebességfüggő elektromos rásegítésű szervokormányt, amelynek elektronikáját 16 bitesről 32 bitessé alakítva jobb visszajelzéseivel közvetlenebb kormányzást biztosít. Ezen túlmenően az autó biztonságát különleges borulásérzékelő növeli, amely szükség esetén működésbe hozza az autó légzsákrendszerét.  


A Hyundai az i30, az i40 és az Accent után immár a Veloster turbóváltozatához is elérhetővé tette a saját fejlesztésű hétfokozatú, duplakuplungos 7DCT automata váltóművét, amely gyors kapcsolásaival ötvözi a manuális váltók élvezetét az automaták kényelmével. Nem utolsósorban pedig ezzel a megoldással a Veloster fogyasztása 4 százalékkal átlagosan 8,1 liter/100 km-re javult. Ezzel együtt a hagyományos hatfokozatú automatikus váltó már nem is rendelhető a kínálathoz.


Az új külső és belső színösszeállításban is kapható Veloster D-Spec alapkivitele 900 ezer wonnal (230 eFt) többe, 23,7 millió wonba (kb. 6,1 mFt) kerül. A Hyundai Motor közleménye szerint törekedett az árnövekedés minimalizálására, amely a jobb felszereltség és fejlettebb technika miatt elkerülhetetlen volt.  

Forrás: koreaherald.comblog.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei