Új nevek a Hyundai Motorsportnál


A Hyundai Motorsport az új versenyautó bemutatása mellett azt is bejelentette, hogy az idei szezonban az ígéretes holland tehetség, Kevin Abbring lesz a csapat tesztpilótája.

Abbring a brit Seb Marshall navigátorával együtt a 2015-ös WRC szezon kiválasztott futamain a Hyundai Motorsport színeiben áll majd rajthoz, ám emellett nagy szerep jut neki a vadonatúj i20 WRC versenyautó fejlesztésében is. Az európai ralibajnokságban tavaly egy Peugeot volánjánál versenyző Abbring lenyűgözte a Hyundai Motorsport vezetőit.  


„Nagyon örülünk annak, hogy Kevin is bekerült a 2015-ös versenyzői csapatunkba” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „Ő egy kivételesen tehetséges pilóta, akire egyértelműen oda kell figyelni a jövőben. Mi pedig komolyan vesszük a WRC-ben betöltött szerepünket, így be kell fektetnünk a jövő tehetségeibe. Kevin saját megközelítésével és képességeivel meggyőzött minket, szorosan nyomon követtük fejlődését az ERC eseményein és a Francia-rali alkalmával. Különböző raliautókkal óriási tapasztalatot szerzett, ami nagyon értékes lesz az új generációs i20 WRC versenyautónk fejlesztésénél. Nagyon jó, hogy velünk van.”  


„Nagyon örülök, hogy idén tesztpilótaként csatlakozhatom a Hyundai Motorsport versenyzőihez” – tette hozzá Abbring. „Érdeklődve figyeltem a csapat debütáló WRC szezonját, amelyben minden elvárást felülmúltak. Alig várom, hogy ebben a nagyon tehetséges csapatban én is hozzájárulhassak az autó fejlesztéséhez.”


A bejelentéssel egy időben a Hyundai Motorsport lerántotta a leplet a 2015-ös Hyundai i20 WRC versenyautóról is, amelyen megjelentek a vállalatcsoport más leányvállalatainak nevei is. a hónap végén Monte-Carlóban rajtoló 2015-ös WRC szezon első futamán Thierry Neuville mellett Dani Sordo és Hayden Paddon áll majd rajthoz.
 

A Shell főszponzor emblémái mellett idén további márkanevek is megjelennek az autókon, így a Hyundai Mobis, a WIA és a Hyundai Steel matricáit is viselni fogják a versenyautók. Michel Nandan csapatfőnök szerint a motorport részleg küzdelmei felkeltették az érdeklődést a teljes vállalatcsoport iránt is.


„Rengeteg támogatást kaptunk a világ minden pontján a Hyundai részéről az első szezonban, így nagy örömünkre szolgál, hogy a Hyundai Mobis, a Hyundai Wia és a Hyundai Steel is a csapattal lehet 2015-ben” – mondta Nandan, majd hozzátette: „A WRC tevékenység üzleti előnyei hamar egyértelművé váltak a Hyundai számára, így ezek az új támogatási megállapodások annak eredményeiként jöttek létre. Biztosak vagyunk benne, hogy idén ezekkel a vállalatokkal együtt pozitív lesz az idény mérlege.”


A vadonatúj i20 generáció Európa egyes országaiban már kapható, a források szerint pedig az idei WRC szezonban később bemutatják az autóra épülő új i20 WRC modellt is.

Forrás: maxrally.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei