Jövőre elkészül a Hyundai új indonéz üzeme

A Hyundai Motor 2021 második felében elkészül az indonéz főváros, Jakarta közelében tervezett gyártóüzemének beruházásával, ami már most 60 százalékos készültségi szinten áll.

Az új indonéz üzemben kezdetben kompakt kisterepjárókat, valamint egyelőre nem ismert, vadonatúj fejlesztésű limuzinokat fognak készíteni, ám a jövőben várhatóan hibrid és elektromos hajtásláncokkal szerelt modellek is gyárthatnak ugyanitt. Az első autó egy kompakt ötajtós és egy hozzá kapcsolódó négyajtós limuzin lesz, amely 2022-ben érkezik, míg a harmadik típus egy új hétszemélyes crossover modell lesz. Hyundai Motor új indonéz üzemét a gyártó elektromos autóinak délkelet-ázsiai központjaként is fel kívánja használni.  

Indonézia autópiaca elérte az egymilliós éves darabszámot, ami annyit jelent, hogy ezzel a mennyiséggel Délkelet-Ázsia országainak legnagyobb autópiacával rendelkezik. Tavaly, 2019-ben összesen 1,03 millió új járművet helyeztek forgalomba az indonéz autópiacon. 

A Hyundai Motor tervei szerint az indonéz gyár kezdeti éves kapacitása 150 ezer darab lenne, ennek nagyjából fele a környező országokba, pl. a Fülöp-szigetekre kerülne exportálásra. Az itt készülő autók jobbkormányos és balkormányos kivitelekben is készülhetnek, hogy ezzel is kisegítsék a környező piacok változó igényeit. A koreai autógyártó azt is fontolgatja, hogy a piaci helyzettől függően a gyár termelését 250 ezer darabosra növelné. A Hyundai új indonéz gyárának termelésével 25 százalékosra kívánja növelni piaci részesedését a délkelet-ázsiai régióban.    

A Hyundai már korábban megkezdte az elektromos járművek értékesítésének előkészítését is Indonéziában. A vállalat 2019 végén Ioniq Electric modelleket szállított a Grab vállalatnak, amely az ország legnagyobb autómegosztó cége. Ez az együttműködés várhatóan drámai szinergiákat hoz létre az autógyártó piaci pozícióinak megerősítésében az indonéz piacon. 

Forrás: businesskorea.co.kr, autoindustriya.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei