Kínában megérkezett a frissített Hyundai ix35

A Hyundai Motor helyi leányvállalata bevezette kínálatába az ix35 ráncfelvarrott változatát, amely kívül-belül jelentősen átszabott kialakításával, bővített felszereltségével továbbra is csak a kínai piacon kapható.

A Hyundai globális kínálatában a Tucson még 2015-ben felváltotta az ix35-öt, ám az elnevezés Kínában tovább él: 2017-ben ugyanis megérkezett az előd padlólemezére épülő második generációja, amelyet kizárólag a kínai Beijing Hyundai Motor vegyesvállalat készít. A kompakt hobbiterepjáróból tavaly még 132 ezer példány kelt el, ám a kereslet idén január és október között 49 ezer darabra esett vissza, ezért a Hyundai úgy döntött, itt az ideje a ráncfelvarrásnak. A bemutató a novemberi Kantoni Autószalonon volt, most pedig megkezdődött a modell forgalmazása is. 

A frissített ix35 új fényszórók mellett szélesebb hűtőmaszkot is kapott, amelyben a hosszanti csíkozást hálós szerkezetű minta vette át. alatta a lökhárító is jócskán átalakult azzal, hogy a ködlámpák helyén függőleges menetfények világítanak és ugyanez a függőleges mintázat a hátsó lökhárítón is megfigyelhető. Felette az új hátsó lámpákat LED szalag köti össze és a középre rakott márkanév betűit is szélesebbre húzták. Az új Hyundai ix35 hossza 65 mm-rel 4 500 mm-re nőtt, miközben a tengelytáv maradt 2 640 mm.  

Belül új a kormánykerék és a váltókar, újratervezték a középkonzolt és finomabb az anyaghasználat. Az összes új ix35 egy függőleges pozicionálású érintőképernyővel rendelkező multimédiás rendszert kap, amelynek mérete 10,4 col, amelyen keresztül a klímapanel is vezérelhető. Az alapfelszereltséghez ezenkívül duplalégzsák, blokkolásgátló, sebességtartó és hátsó parkolóradar is hozzátartozik. A legolcsóbb változat analóg műszereit leszámítva az összes többi új ix35 7 colos digitális műszeregységet is kap, míg a legjobban felszerelt modellekben bőrülések, panoráma napfénytető, oldal- és függönylégzsákok, holttérfigyelő és sávtartó rendszer, valamint adaptív sebességtartó automatika is kényeztethet. 

A motorválaszték továbbra is két benzines egységből áll: egy 2.0 literes 160 lóerős szívómotorból és egy 140 lóerős 1.4 literes T-GDI motorból. Váltók terén viszont eltűnt a korábban alapként adott manuális egység, helyét a szívóbenzinesben egy hatfokozatú hagyományos automata, míg a T-GDI-ben egy 7 fokozatú duplakuplungos egység vette át. Emellett az ix35 a piaci igényekhez igazodva mostantól összkerékhajtással sem kérhető, ami korábban is csak a csúcsfelszereltségű kétlitereshez volt elérhető.   

Az új ix35 árai nagyjából az előzővel azonos szinten mozognak: az árak 129 800 és 155 800 jüan (kb. 5,8 és 6,9 mFt) között mozognak, de ahogyan elődjét, úgy a frissített ix35 modellt sem árusítják Kínán kívül.    

Forrás: kolesa.ru/

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei