A Hyundai meghatározó részt szerzett a Boston Dynamics-ban

A Hyundai és a SoftBank Group megállapodtak azon tranzakció fő feltételeiről, amelynek értelmében a Hyundai csoport ellenőrző részesedést szerez a Boston Dynamics robotikai cégben. 

Az üzlet akkor jött létre, amikor a Hyundai Motor Group a világ vezető robotikai technológiáinak és mobilitási szakértelmének ötvözésével az emberi élet átalakítását vetíti előre. Az üzlet pénzügyi feltételeket nem hozták nyilvánosságra. A megállapodás értelmében a Hyundai Motor Group körülbelül 80 százalékos részesedést szerez a Boston Dynamics-ban, míg a SoftBank egyik leányvállalatán keresztül a tranzakció lezárása után megtartja 20 százalékos részesedését. A felvásárlásban a Hyundai Motor Group leányvállalatai – a Hyundai Motor, a Hyundai Mobis és a Hyundai Glovis – valamint a Hyundai Motor Group elnöke, Eui-sun Chung vettek részt.

Azáltal, hogy vezető szerepet tölt be a robotika területén, a felvásárlás újabb jelentős lépést jelent a Hyundai Motor Group számára az intelligens mobilitási szolgáltatóvá történő stratégiai átalakulás felé. Ezen átalakulás előmozdítása érdekében a Hyundai Motor Group jelentős összegeket fektetett be a jövő technológiáinak fejlesztésébe, többek között olyan területeken, mint az autonóm vezetési technológia, az kapcsolódás, a környezetbarát járművek, az intelligens gyárak, a fejlett anyagok, a mesterséges intelligencia (AI) és a robotok.

A fejlett robotika gyors növekedési lehetőségeket kínál és többféleképpen is pozitívan befolyásolhatja a társadalmat. A Boston Dynamics vezető szerepet tölt be az agilis, mobil robotok fejlesztésében, amelyeket sikeresen integráltak a különféle üzleti tevékenységekbe is. A megállapodás várhatóan lehetővé teszi a Hyundai Motor Group és a Boston Dynamics számára, hogy kihasználják egymás erősségeit a gyártásban, a logisztikában, az építőiparban és az automatizálásban.

„„Nagyon örülünk annak, hogy a mobil robotok terén világvezető Boston Dynamics csatlakozott a Hyundai csapatához” – mondta Euisun Chung, a Hyundai Motor Group elnöke. „Ez a tranzakció a Hyundai Motor Group és a Boston Dynamics képességeit egyesíti azért, hogy a jövőbeli mobilitás terén fellendítse az innovációt. A szervezetünk által létrehozott szinergiák izgalmas új utakat kínálnak cégeink számára célunk megvalósításához – a szabad és biztonságos mozgás és magasabb szintű élettapasztalat biztosítása az emberiség számára. Azáltal is hozzájárulunk a társadalom fejlődéséhez, hogy az elöregedő társadalom és a digitális átalakulás globális tendenciái közepette fokozzuk biztonságát, közegészségét."

„A Boston Dynamics az intelligens robotika középpontjában áll” – mondta Masayoshi Son, a SoftBank Group elnök-vezérigazgatója. „Örömünkre szolgál, hogy partneri viszonyt kezdhetünk a világ egyik vezető globális mobilitási vállalatával, a Hyundai-jal azért, hogy felgyorsítsuk a vállalat útját a kereskedelmi forgalmazás felé. A Boston Dynamics nagyon fényes jövő előtt áll és továbbra is befektetünk a vállalat sikereibe."

„A Boston Dynamics kereskedelmi vállalata gyorsan növekedett, amikor az első robotunkat piacra dobtuk, amely az emberi szintű mobilitásra tervezett munkahelyeken képes automatizálni az ismétlődő és veszélyes feladatokat” – mondta Robert Playter, A Boston Dynamics vezérigazgatója. „Mi és a Hyundai osztozunk a mobilitás átalakító erejéről alkotott nézőpontunkban és várakozással tekintünk arra, hogy együtt dolgozzunk azon terveink felgyorsításán, amelyek lehetővé teszik a világ élvonalbeli automatizálását és megoldják a világ legnehezebb robotikai kihívásait ügyfeleinknek.”

A Boston Dynamics kiváló képességű mobil robotokat gyárt, fejlett mobilitással, ügyességgel és intelligenciával, lehetővé téve az automatizálást nehéz, veszélyes vagy strukturálatlan környezetekben. A vállalat első kereskedelmi robotját, a Spot®-ot 2020 júniusában mutatta be és azóta több száz robotot értékesített különböző olyan iparágakban, mint például az áramszolgáltatás, az építőipar, a gyártás, az olaj- és a gázipar, valamint a bányászat. A Boston Dynamics azt tervezi, hogy a jövő év elején kibővíti Spot termékcsaládját a robot vállalati verziójával, amely nagyobb szintű autonómiával és távfelügyeleti képességekkel, valamint egy robotkarral rendelkezik, amely áttörést jelent a mobil manipulációban.

A Hyundai Motor Group a Boston Dynamics megvásárlásáról szóló döntés a növekedési potenciálján és a képességek széles skáláján alapul. A Boston Dynamics több kulcsfontosságú technológiával rendelkezik a nagyteljesítményű robotok terén, amelyek érzékeléssel, navigációval és mesterséges intelligenciával vannak felszerelve. Ezenkívül a Boston Dynamics Bostonban és a Szilícium-völgyben, azaz mindkét fontos robotcéges régióban megtalálható, ami a legfontosabb robotikai tehetségek megszerzése és az illetékes partnerekkel való együttműködés terén előnyös. A Hyundai Motor Group mesterséges intelligencia és humán-robot interakciós (HRI) szakértelme rendkívül szinergikus a Boston Dynamics 3D-s jövőképével, manipulációjával és kétlábú/négylábú szaktudásával.

A Hyundai Motor Group stratégiai partnertként a Boston Dynamics számára hozzáférést biztosít a Hyundai Motor Group házon belüli gyártási képességeihez és a méretgazdaságosságból fakadó költségelőnyökhöz. A Boston Dynamics jelentős hasznára lesz az új tőke, a technológia, a kapcsolt ügyfelek és a Hyundai Motor Group globális piaci elérése bővíti a robottermékek forgalmazásának lehetőségeit.

A Boston Dynamics vállalat felvásárlása a Hyundai Motor Group folyamatos elkötelezettségét mutatja az emberiség szabad és biztonságos mozgásának nyílt innovációk révén történő elérése érdekében. A Hyundai Motor Group úgy hiszi, hogy a robotikai piac a jövőben jelentős növekedési potenciállal rendelkezik. A Hyundai Motor Group a logisztikai robotokba tervez beruházni a hatékonyság növelése és a logisztikai automatizálás megteremtése érdekében, valamint olyan szolgáltató robotokba, amelyek a kereskedelmi felhasználáson túl széleskörű felhasználási lehetőségekkel rendelkeznek például a közbiztonság és a biztonság területén. Az egészséggel kapcsolatos közszolgáltatásokban a robotok a mozgáskorlátozottak vagy az idősek mozgásszabadságának biztosítására is felhasználhatók.

A Boston Dynamics befektetése tovább erősíti a Hyundai technológiai portfólióját, amely mind a szolgáltató robotokkal, mind a logisztikai robotokkal kapcsolatos lehetőségekkel foglalkozik. A Spot robothoz hasonló szolgáltató robotok unalmas, piszkos és veszélyes feladatokat hajthatnak végre olyan körülmények között, ahol az automatizálás eddig kihívást jelentett. A Pick számítógépes megoldásával és a fejlesztés alatt álló mobil raktárrobotjával a Boston Dynamics kibővíti a Hyundai logisztikai robotjainak területét. Idővel a Hyundai Motor Group azt tervezi, hogy a humanoid robotok piacán is kiterjeszti jelenlétét azzal a céllal, hogy kifinomult szolgáltatásokhoz olyan humanoid robotokat fejlesszen ki mint például a betegek kórházi gondozása.

A Hyundai Motor Group azzal számol, hogy robotikai technológiák a jövőben szinergiákat kínálnak az új mobilitási megoldásokhoz, például az autonóm vezetéshez és az városi légimobilitáshoz, valamint az intelligens gyári platformokhoz, amelyeket a közeljövőben fejleszteni kívánnak. Ezenkívül a Hyundai Motor Group többi egysége várhatóan saját gyártási, kutatás-fejlesztési és logisztikai képességeivel is hozzájárul, így elősegíti egy új robotikára összpontosító értéklánc létrehozását, amely várhatóan szinergiákat teremt a Boston Dynamics-szal.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei