Mozgásban a Hyundai új mini crossovere

Ezúttal ismét Dél-Koreában kapták lencsevégre a Hyundai hamarosan érkező miniautóját, amely véglegesnek tűnő karosszériaelemeivel hamarosan be is mutatkozhat.

Az egyelőre csak AX1 gyári kódnév alatt készülő új Hyundai mini crossover jelenleg Dél-Koreában, a Namyang fejlesztőközpont környéki országutakon rója tesztköreit. Az elsősorban a fejlődő régiók, így India számára készülő modell a Hyundai kínálatának legkisebb és legolcsóbb tagja lehet. Az autó magasra emelt tetővonalával, emelt hasmagasságával leginkább a nálunk is árusított Suzuki Ignisre emlékeztet. 

Az AX1 formavilágát a vastag álcáézás jól takarja, ám annyi azért látható, hogy a Hyundai jelenlegi dizájnnyelvéhez képest mindenképpen frissnek tűnik. A szögletes profil nagyrészt az Ignisre emlékeztet, a részletek azonban egyediek lesznek. A hátsó ajtók kilincsei például a C oszlopra kerültek, míg a magasra helyezett hátsó lámpák alatt a ködlámpák már a lökhárítóba kerültek. Érdekes még, hogy a hátsó fékek is tárcsát kaptak, ami ebben a kategóriában egyáltalán nem gyakori. 

Az igen rövid első túlnyúlás egy kompakt benzinmotorra is utalhat. Erre a Hyundai i10-ben is szolgáló, 1.0 literes 69 lóerős alapgép is alkalmas, de akár ennek 100 lovas T-GDI változata is elképzelhető, amihez már van értelme a tárcsafékek erőteljesebb fékteljesítményének. A motorhoz várhatóan manuális és automata sebességváltót is kínálnak majd. Az sem elképzelhetetlen, hogy akár elektromos változat is készülhet belőle, hiszen a Hyundai már korábban bejelentette egy megfizethető árfekvésű elektromos modell néhány éven belüli bevezetését.  

A Hyundai híresen bőséges felszereléscsomagot kínál manapság az indiai kisautóihoz, így várhatóan az AX1 is hasonlóan felextrázható modell lesz saját szegmensében, amikor valamikor a jövő év folyamán megjelenik a gyártó kínálatában. 

Forrás:  rushlane.com


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei