Kanada állami hivatalai hibrid Sonatákban


A Hyundai Auto Canada bejelentette, hogy a kanadai szövetségi kormányzati hivatalok részére szánt autóflották között mostantól Hyundai Sonata Hybrid-ek is megtalálhatók. Ezen autók a legmodernebb üzemanyag-hatékonysági rendszereknek köszönhetően autópályán sem fogyasztanak többet 4,6 liter/100 km-nél.


A forgalmazó közleménye szerint 56 darab Sonata Hybrid-et adtak át az ország 8 városa önkormányzatának, amelyek az autókat a Kanadai Élelmiszer Ellenőrző Hivatala, a Kanadai Egyészségügyi Minisztérium, a Közlekedési Minisztérium és más hivatalok helyi szervezeteinek adták tovább használatra.

„A kanadaiak is a leggazdaságosabban üzemeltethető autótípusok után kutatnak és a Hyundai elkötelezte magát arra, hogy vezető szerepet töltsön be ebben az iparágban.” – mondta egy nyilatkozatban Steve Kelleher, a Hyundai Auto Canada elnök-vezérigazgatója. „A Sonata Hybrid modell teljes mértékben kihasználja a modern technológia lehetőségeit és ezeknek köszönhetően jóval hatékonyabban használja fel az üzemanyagot, mint más típusok.”


A Sonata Hybrid egy teljes értékű hibridautó, és az első ebben a kategóriában, amely hatfokozatú automata váltóval együttműködő polimer-lítium akkumulátorokkal rendelkezik. A fejlett építésmódnak köszönhetően az elektromos motor, illetve a hagyományos, 2,4 literes benzinmotor külön-külön, illetve együttesen is képes mozgatni az autót még autópálya tempó mellett is. Ellentétben a legtöbb hibrid járműben megtalálható hagyományos nikkel akkumulátorokkal, a Sonata Hybrid-ben felhasznált lítium-polimer akkuk könnyebbek, kisebbek, életciklusuk hosszabb, illetve sokkal tovább és hatékonyabban használják fel a tárolt elektromos energiát. A hatfokozatú automata váltónak köszönhetően a Sonata Hybrid vezetése teljesen hasonló egy hagyományos autóéhoz.


„A Sonata Hybrid egyedi építésmódjának, lítium-polimer akkumulátorainak, illetve hatfokozatú automata váltójának köszönhetően felkeltheti az üzemanyag-takarékosság iránt fogékony, ám eddig más márkákat előnyben részesítő vásárlók figyelmét” – tette hozzá Kelleher a nyilatkozatban. „Tulajdonképpen ez a modell a leginkább üzemanyag-takarékos az egész Hyundai kínálatban.”

Az eredeti cikk megtekinthető itt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei